Ron Paul: Ideje leszámolni a FED-del és adómentes kriptót bevezetni

Ron Paul egy évvel ezelőtt még Jamie Dimonnal és Warren Buffettel vetélkedő bitcoin szkeptikus volt. Mára nagyot fordul vele is a világ és a visszavonult kongresszusi képviselő egyre hangosabban kritizálja a Fed-et és áll ki a kriptók mellett, miután a központi bank az irányadó kamatlábát 2.25 százalékról 2.5 százalékra emelte.

Ez volt a negyedik alkalom 2018-ban, hogy a Fed kamatot emelt az Egyesült Államokban. A lépés hatására az amerikai részvénypiacok is nagyot buktak és felerősödtek a kritikák, hogy 2019-re az USA recesszióba süllyedhet.

Ron Paul szerint a Federal Reserve helyett a szabadpiacoknak kellene meghatározni az irányadó kamatlábat a mesterséges manipuláció miatt.

Paul: “A Fed torzítja a gazdaságot”

“A Fednek GŐZE SINCS milyen kamatlábak legyenek,” twítelte Paul. “A Fed manipulálja az árakat, torzítja a gazdaságot és egy eltorzult gazdaság adatait használva hoz döntéseket.”

“Központi tervezés rengeteg gazdasági téveszmét szül. Amerikának vissza kell térnie a valóságba. Le a Feddel!”

Nem az első alkalom, hogy Ron Paul, aki egyben Rand Paul aktív szenátor apja is, kikelt a Federal Reserve ellen.

Utoljára októberben kritizálta azzal gyanúsítván, hogy a Fed manipulálja a kamatlábakat és az ilyen machinációk akár recesszióba is taszíthatják a gazdaságot. Ez szerinte egyben a dollár alapú világgazdaság és a fiat pénzek végét is jelentheti.

“Valószínű, hogy a Fed által kiváltott recesszió előbb következik be mint utóbb,” mondta Paul. “Ez lehet az a katasztrófa, ami a fiat pénzek végét fogja jelenteni.”

Paul szerint az egyetlen megoldás egy Fed által okozott recesszió elkerülésére, ha az emberek alternatív pénzeket, mint bitcoin kezdenek el használni, amik adómentesek.

Paul hozzátette, a központi bankok növelik és csökkentik a pénzkínálatot a gazdaság irányítása érdekében és ezt a kamatlábak manipulálásával teszik.

Szerinte a Federal Reserve ciklikus kamatláb manipulációja egy mesterséges gazdasági fellendülés és válság ciklust hozott létre.

“Ez a jólét illúzióját keltheti. De egy napon bekopogtat a valóság a Federal Reserve kreálta fantáziavilágba is.”

“Amikor bekövetkezik, egy recesszió vagy valami még rosszabb, arra fogja kényszeríteni a Fedet, hogy elölről kezdje a fellendülés-válság ciklust.”

A kriptoközösség többségéhez hasonlóan Ron Paul is szabadelvű nézeteket vall, aki elutasítja a szabadpiacok kormányzati intervencióját. A kriptovaluta közösség jelentős része szerint a kriptogazdaságot nem kell szabályozni és decentralizált formájában kell fenntartani.

Paul szerint azok a gazdaságok, amiket nem manipulálnak felülről, azok sokkal hasznosabbak egy társadalom számára. “Nem csak hogy auditálni kellene a Federal Reserve-t, de meg is kéne tőle szabadulnunk!” jelentette ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük