Folytatódik az állóháború és a vita a Bitmain társalapítói között

Az egyik legfontosabb kriptovaluta vállalatban még mindig folyik az állóháború és a köpködés a felek között.

A Bitmain társalapítóját, Micree Ketuan Zhant múlt héten rúgták ki a saját cégéből egy belső harc után. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy a kriptobányász cég társalapítója újra ringbe száll, és vissza akarja szerezni a vállalat feletti irányítást.

Bitmain vállalaton belüli polgárháború

A múltheti elbocsátás nagyon váratlanul érte az alkalmazottakat és a szektor követőit is, amikor Jihan Wu, a másik társalapító és a vállalat arca egy körlevélben tájékoztatta az alkalmazottakat, hogy Zhant minden tisztségéből felmentették.

Ilyen váratlan vállalati felbolydulások mindenhol vannak, múlt héten például a McDonald’s vezérigazgatója is kénytelen volt megválni a tisztségétől. Azonban a kriptoszféra Twitter fenegyerekei rögtön egy hatalmi harcot sejtettek a dolog mögött. Wu a körlevélben azt is megtiltotta a cég embereinek, hogy Zhannal személyesen beszéljenek. Emellett Zhant, aki máig nagy részesedéssel rendelkezik a vállalatban, kitiltották a Bitmain irodáiból és telephelyeiről is, nem szabad neki sehová sem belépni.

Zhan a kialakult helyzetet nyugodtan és csendben kezelte, teljesen elvonult az online térből, miközben a Bitmainen belül forrtak az indulatok. Azonban a szerdán megjelent WeChat – kínai legnagyobb közösségi média  szolgáltatója – üzenetében Zhan arról nyilatkozott, hogy most visszatér a ringbe, és kész az igazát akár a bíróság előtt is bizonyítani Wu rágalmaival szemben.

Az üzenetet Dovey Wan, kriptobefektető fordította le és osztotta meg a nagyközönséggel. E szerint Zhan azzal vádolja Wut, hogy őt hátba szúrta mialatt a Bitmain miatt üzleti utazáson vett részt. Zhan emellett azt is nehezményezte, hogy őt úgy rúgták ki a saját cégéből, hogy semmilyen figyelmeztetést nem kapott erről.

Bitmain birodalom vezetője, Jihan Wu
Jihan Wu, a visszatérő trónkövetelő

Ez a teljesen illegális cselekmény miatt jogi útra tereli a dolgot, és jogi keretek között fogja visszaszerezni az irányítást. Zhan szinte egy hadüzenetet fogalmazott meg:

“Minden jogi fegyvert fel fogok használni, és minden konspirációt csírájába folytok el, ami a Bitmainnek árthat. Ha valaki háborút akar, akkor azt megkapja. Az én meggyőződésem, hogy az igazság nem állhat a konspiráció és a gonosz oldalán.”

A Blockstream CSO Samson Mow a harcot ’Bitmain Polgárháborúnak’ nevezte. Ha pedig visszaolvassuk Zhan üzentét, akkor be kell látnunk, hogy nincs is messze az igazságtól. Emellett hozzátette, hogy valóban felnevetett, mikor elolvasta Zhan üzenetét. Még egy vállalat CEO-jától sem olvasott nyílt levélben olyan üzenetet, ami egy film forgatókönyv jelenetére hajazott.

Még mindig nem adták fel a tőzsdére menetelt

A belviszály azután kezdődött, miután a vállalat eldöntötte, hogy az amerikai tőzsdére készül. Ez az újabb próbálkozás azután jön, hogy tavaly sikertelenség követte a Bitmain tőzsdei próbálkozását a Hongkongi Tőzsdén.

Nem tudni még, hogy a mostani belháború azonban hogyan hat a tőzsdei listázásra, amit az amerikai SEC felügyel. De azt biztosan nem nehéz megmondani, hogy ezek a viszályok nem segítenek az ügyön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük