Félmilliárd dollár kriptovalutákra: Andreessen Horowitz új befektetési alapja

Az Andreessen Horowitz kockázati tőketársaság 515 millió dolláros alapot hozott létre kriptovaluta és kriptopénz piaci vállalkozások feltőkésítésére.

A kaliforniai cég elsősorban a szektort támogató vállalkozásokba fektetne, mint az újgenerációs appok, decentralizált pénzügyi (DeFi) szolgáltatók, modern korunk értékőrzői és új monetizációs módszerek.

A vállalat fantáziát lát a web 3.0 fejlesztésekben is, közleményükben hozzáteszik, a harmadik generációs technológia élvonalba törése elkerülhetetlen.

“Magas teljesítményű programozható blokkláncok elérhetőbbé teszik a decentralizált hálózati fejlesztéseket. Több évi k+f után örömmel vesszük, hogy több újgenerációs programozható blokklánc indul a közeljövőben.”

A befektetési alapot mindössze 450 millió dollárral szerették volna feltölteni, ám láthatóan nagy volt a kereslet rá, így jött ki az 515 millió dollár. Korábban, még 2018-ban, már összegyűjtött kriptós alapjára 300 millió dollárt.

Andreessen Horowitz egyben egy felkiáltással élt a kriptovaluta vállalkozók felé arra kérve őket, vegyék fel velük a kapcsolatot.

“Ugyanígy, 2007-ben sem volt nyilvánvaló, hogy a mobilokra épített alkalmazások hogyan fogják megváltoztatni sok szempontból mozgásunk, fogyasztásunk, utazásunk, kommunikációnk és akár randizási szokásaink, ezért egyelőre nehéz elképzelni, hogy mely legjobb appok és felhasználási területek lesznek a blokklánc alapú számítási platformok befutói.

Egy évtized alatt a kriptó több hullámvölgyön esett túl. Minden egyes hullámvölgy után a kriptográfia felhasználási területei újabb kategóriákkal bővülnek és egyre több előre mutató vállalkozó jelenik meg a szektorban. Ha ilyen vagy, keress meg minket.”

A cég 2013 óta aktív befektető a blokklánc és kriptovaluta szektorban. Portfóliójához tartozik a Coinbase, Dfinity, TrustToken, Filecoin, Celo, Maker és Arweave.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük