Felpattant a döglött macska ?? 9%-ot erősödött az Ethereum 24 óra alatt

Az elmúlt 24 órában rövid korrekció zajlott a kriptopénz piacokon miután az Ethereum nagyon erős túladott kondíciót indukált.

Döglött macska felpattanásnak (dead cat bounce) nevezik azt az ideiglenes emelkedést a medvés piacokon, ami gyorsan kifulladhat. Az elnevezés döglött macska visszapattanás arra utal, hogy még a döglött macska is ‘életre kel’, ha túl gyorsan és túl sokat esik rövid idő alatt.

döglött macska pattanás

Az Ethereum protokoll natív kriptopénze, az ETH folyamatosan gyengült az elmúlt hetekben, különösen a bitcoinnal szemben veszített sokat az értékéből.

Ugyanakkor egyre erősebb ellenállást mutat az ETH a 200 dollár alatti tartományban 188$ dollárra visszakapaszkodva, ami erős ~9%-os erősödés 24 óra leforgása alatt. Az ETH erősödés üdítően hatott a tokenekre is, Aurora (AOA), Nano (NANO), Decentraland (MANA), Emercoin (EMC), Verge (XVG) és VeChain (VET) kétszámjegyű erősödést könyvelhetett el tegnap.

Mivel magyarázható a korrekció?

A korrekciós rali nem az első és feltehetőleg nem az utolsó az elmúlt három hónapban és a jövőre vonatkozólag. A bitcoin árfolyama enyhe 2%-ot erősödött, 6400 dollár fölött tanyázva és messzebb kerülve a 6000 USD-s lélektani támasz szinttől.

Február óra a kriptopénz piacok 4 alkalommal tesztelték a 200 milliárd dolláros piaci kapitalizációs szintet és az ilyen alacsony árszinteknél a bitcoin újonnan erős rezisztenciát mutatott mialatt a nagyobb altok mint ETH, BCH, XRP és a többi kisebb kapitalizációjú coin képtelen volt a felszínen maradni. A trend nyilvánvaló jelzés a bitcoin jelentőségére, mint biztonságos menedék, amit a rekordszinten tanyázó bitcoin dominancia is mutat (56.9%).

A bitcoin elhanyagolható mozgása egyben extrém kereskedési volumenekkel is párosult, ami jelzés lehet a medvék kifáradására. Mivel az altok és a tokenek már így is sokat vesztettek a bitcoinnal szemben, egyre nehezebbé válik ezek lejjebb nyomása. Alex Krüger ismert kriptotrader így magyarázta a felállást Twitterén:

“Ilyen extrém volumen kifáradást és ‘egy’ feneket jelent. Ugyanez a kifáradás figyelhető meg a Binance, Bitmex és a legtöbb váltón, mind az USD, mind a BTC ellen.”

A tegnapi rali tehát elsősorban a túladott piacoknak tudható be és nem valószínű hogy hosszabb felépülésbe vagy trendfordulóba megy át. Kruger szerint a következő napokban várható az ETH és a többi alt erősödése, de benne van a pakliban egy újabb erős és hirtelen zuhanás.

“Az ETHUSD iránya a BTCUSD-n múlik. Ha BTC áttöri a 6400$ szintet, a következő szint 6600$ –  6650$ és 6850$. Az ETH sokkal nehezebben tör felfelé. Ideiglenesen. És akkor újabb eladás várható, a BTC éves minimumra kerülhet, pokoltűz az altok között, és az ETH meggyengülhet a versenyző altokkal szemben. Így látom pillanatnyilag,” tette hozzá Kruger.

A piac keresi a minimumát, és még nincs vége

A kriptopénz piacok továbbra is keresik az éves minimumukat és tapasztalhatóan még nem épült fel a 80%-os éves korrekcióból. Pillanatnyilag nincs újabb szignál egy hónapokig kitartó emelkedésre és a vezető kriptopénzek, mint az ETH és BTC továbbra is az alacsony ártartományában marad, mielőtt megindulhatnak felfelé.