Figyelem! Újabb átverés terjed Magyarországon Bitcoin Revolution néven

Egyre több jelet látunk arra, hogy egy újabb nagyszabású átverés terjed a magyar internetezők körében Bitcoin Revolution néven. A Fintech Radar értesülései szerint Karácsony Gergely álvéleményekkel és a Blikkre megtévesztésig hasonlító oldalakon reklámozzák a lehúzást.

A hamis cikkbe a Magyar Nemzeti Bank egyik magas beosztású vezetőjének véleményét is beépítették, a regnáló budapesti polgármester, Karácsony Gergely szavai mellett. Ne dőljön be senki se az álcikknek, számos forrásból bizonyított, hogy a Bitcoin Revolution egy már évek óta futó átverés, és most ért el Magyarországra.

Nemzetközi források szerint a Bitcoin Revolution híres, befolyásos személyek nevével próbálja értékesíteni irreálisan magas hozamokat ígérő befektetési termékeit a hiszékeny Olvasóknak. A csalás reklámozására olyan nevekkel éltek vissza, mint a szlovák Peter Sagan (ő a lenti Twitter bejegyzés szerint kategorikusan elutasítja, hogy köze lenne az átveréshez) háromszoros kerékpár világbajnok, Jeremy Clarkson, a Top Gear műsorvezetője, Gordon Ramsay szakács-celeb, Alex Ferguson volt Manchester United edző, de Nobel-díjas személyiségek, mint Nouriel Roubini és Steven Hanke nevével is jelentettek meg hamis cikket.

Kapcsolódó: