Főhadiszállás után kutat a Binance – pontot tesznek a szabályozási félreértések végére

Az értesülések szerint a Binance székhelyének létrehozásához alkalmas helyet keres, amely által végre valahára lezárhatja a szabályozó szervekkel folytatott küzdelmeit. A hír, miszerint a vállalat regionális központokat tervez létrehozni a világ számos pontján, már 2019-ben felröppent. Azóta azonban semmiféle fejlemény nem látott napvilágot a témát illetőleg, egészen ezidáig. 

Changpeng Zhao (röviden CZ), a Binance alapítója és vezérigazgatója, kész átadni a stafétát, ámde mielőtt ezt megtehetné még sok elintéznivaló vár rá. Első és legfontosabb napirendi pontjának azt tekinti, hogy teljességgel maga mögött tudja az elmúlt hónapok viszontagságait. Ezalatt az értendő, hogy több ország szabályozási szervezete (többek között Németország, az Egyesült Királyság vagy Szingapúr) nem nézte jó szemmel a kriptotőzsde azon tevékenységét, amellyel megpróbálta megelőzni a görbét. Ebből aztán számos konfliktus és összetűzés született, amely amellett, hogy rontotta a Binance jó hírnevét, még hosszas jogi procedúrákat is vont maga után.

Binance

Tudniillik, a Binance 2017-ben született, CZ a Kajmán-szigeteken regisztráltatta a vállalatot. Azóta mindössze röpke 4 év telt el és a cég a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjévé nőtte ki magát. Zhao szerelemprojektje eszméletlen teljesítményt produkált ezzel és napról napra csak növekszik. Ebből kifolyólag a rohamos fejlődés során magától értetődően olykor porszem kerül a gépezetbe. Csakhogy az államigazgatási szerveket ez nem igazán hatja meg a Binance balszerencséjére.

Ahhoz pedig, hogy elássa a csatabárdot a szabályozókkal, arra van szükség, hogy a Binance működésének minden apró aspektusa legális legyen. Ezért is oly fontos a vállalat számára legelőször is egy központot létesíteni s azután tevékenységét az érvényben lévő jogszabályokhoz igazítani. Az utóbbi különösen az engedély nélküli és be nem jegyzett ügyletek lebonyolítása miatt fontos, amelyek a múltban végbementek.

A változások küszöbén áll a Binance

CZ elmondása szerint a decentralizált struktúrától való elválást annak reményében lépi meg, hogy ezáltal hivatalos működési engedélyre tegyen szert a Binance. Olyan országok felé szeretnének nyitni ezzel, mint az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr vagy akár Hongkong is.

„Miután centralizált tőzsdeként kezdtünk el funkcionálni rájöttünk, hogy a szabályozó szervekkel való együttműködéshez központi entitásra is szükségünk lesz. Könnyen áttekinthető nyilvántartást kell vezetnünk a részvényeseinkről, illetve ügyelnünk kell a kockázatkezelésre és az átláthatóságra is. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az átállás zökkenőmentesen zajlódjon.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük