Gerard Piqué 4.3 millió dollárt fektetett fantázia fociba

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Sorare, a digitális fantasy foci gyűjtők platformja, pénteken jelentette be, hogy az FC Barcelona hátvédje, Gerard Piqué 4.3 millió dollár értékben fektet be a nem-helyettesthető tokennekkel (non-fungible token – NFT) foglalkozó weboldalba.

Gerard segít nekünk majd a lehető legjobb üzleteket összehozni a világ legnagyobb sportszervezeteivel,” büszkélkedett a Sorare CEO-ja Nicolas Julia.

A befektetés közvetlenül a Piqué által birtokol Cassius Family tőkealapból jön, és ezzel a Sorare teljes tőkebevonása már 9 millió dollárra emelkedik a társaság által megjelentett sajtónyilatkozat szerint. Ezt a fejleményt egy nagyon sikeres időszak előzte meg. Az Ethereumra épülő NFT platform iránt nagy volt az érdeklődés a gyűjtők körében. Egy Kylian Mbappé gyűjtemény a múlt hónapban 65 ezer dollárt hozott a társaságnak.

Befektetőként Piqué már korábban is aktív volt a sport világában. 2019 novemberében ő és partnerei a Kosmosnál több millió dollárral szálltak be a Davis Kupa tenisztorna megújításába.

“Gerard elkötelezett az iránt, hogy forradalmasítani kell a szurkolók és a sport közötti kapcsolatot,” magyarázta Julia. Piqué hozzájárulása után a Sorare a teljes Kosmos hálózat kapcsolataihoz és erőforrásaihoz is hozzáfér majd, különösen fontos ez az ázsiai piac miatt.

sorare

A Sorare növekedése

A párizsi székhelyű Sorare egy fantasy focicsapat menedzsment játékot kínál digitális NFT kártyák bevonásával, amit a szurkolók és játékosok gyűjthetnek, és egyúttal kereskedhetnek velük.

A vállalat exponenciális növekedést tudhat maga mögött, 80 új csapat csatlakozott a platformhoz idén. A csatlakozók között volt a Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain, Porto és Zenit is. Évközben a Sorare azzal került be a hírekbe, hogy licenszet szereztek az amerikai fociliga az MLS, és a dél-kóreai K-League bevonására is. Jelenleg a cégnek 105 fociklubbal van partnersége.
Julia szerint most 2000 aktív havi felhasználója van a platformnak, és novemberig 1.5 millió dollár értékben értékesítettek már NFT kártyákat.

De a futballklubok számára is sok előnyt jelent a partnerség. Mivel a koronavírus miatt szinte az egész évet nézők nélkül játszották a csapatok, a Sorare segítheti a csapatokat, hogy interaktív módon és digitálisan tartani tudják a kapcsolatot a szurkolóikkal.

Hatalmas potenciált látok a sportjátékok szegmensében a digitális gazdaságon belül. Ebben a szegmensben a legfontosabb érték a közönség figyelme és az interakció velük,” foglalta össze Piqué a kiadott sajtóközleményben.

 

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.