A Paris Saint Germain futballklub is fantasy futballra lovagol át

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Ethereum blokkláncon zakatoló Sorare virtuális futballjáték folytatja gyors növekedését. Ma bejelentette, hogy szerződtette a Bajnokok Ligája 2020-ban döntős csapatát, a Paris Saint-Germain FC-t, amely így a játék 100. klubja lett.

A jelenlegi PSG-sztárok, mint Neymar és Kylian Mbappé, az Ethereum blokkláncon lesznek tokenizálva és digitális kártyaként jelennek majd meg a játékban, amelyeket a felhasználók megvásárolhatnak, összegyűjthetnek és létrehozhatják saját fantáziacsapataikat, melyekkel más Sorare csapatok ellen játszhatnak. A Sorare ezenkívül korábbi PSG játékosok kártyáit is kibocsátja, így elérhető lesz David Beckham is, aki 2013-ban játszott a francia klubcsapatban. Limitált kiadású ritkaságot is kiad a vállalat, amelyekre valószínűleg a legnagyobb szurkolók fognak azonnal lecsapni.

A PSG a közösségi médián kívánja bejelenteni a hírt, ahol egyébként már több mint 80 millió követővel rendelkezik platformonként.

A Paris Saint-Germain az idei Bajnokok Ligája döntőse volt, olyan hihetetlen játékosaival, mint Neymar és Mbappé. Megtiszteltetés, hogy csatlakoznak, mint a 100. licensszel rendelkező klub” – mondta Nicolas Julia, a Sorare vezérigazgatója. A Sorare-nak köszönhetően egyre több ember ismeri meg a blokklánc technológiát és az Ethereum nyújtotta lehetőségeket.

A cég egyébként ma azt is bejelentette, hogy hivatalosan az Egyesült Államokban is elindította a játékot. Az Egyesült Államok a Sorare második legnagyobb piaca mind a felhasználói bázis, mind pedig az átlagos napi játékkal töltött időtartam tekintetében. A Sorare szerint az Egyesült Államokban több mint 60 millió szurkoló van, így óriási az igény az ilyen jellgű kártyákra. A Sorare 2019 márciusában jelent meg a piacon, és már több mint egymillió dollárnyi, profi játékosokat képviselő kártyát értékesített. Ezek egyébként ún. nem helyettesíthető tokenek (NFT-k). A játék bevétele a 2019 decemberében még csak 30 000 dollár volt, a múlt hónapban viszont elérte a 800 000 dollárt.

További kapcsolódó cikkeink:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.