A Coinbase CEO-ja jótékonysági akciót indít

Brian Armstrong, a Coinbase CEO-ja jótékonysági kezdeményezésével szeretné a társadalmat szolgálni.

Coinbase CEO-ja jótékonysági akciót indított

A világ egyik legnépszerűbb kriptopénz váltójának igazgatója, Brian Armstrong a GiveCrypto kezdeményezésével egy olyan nonprofit vállalkozást hozott létre, mely a mély szegénységben élők részére oszt kriptopénzt.

„Hatalmas vagyont lehet létrehozni a kriptopénzek révén és ez a jövőben csak nőni fog. Úgy gondolom, hogy ez egy ritka lehetőség arra, hogy egy óriás non-profit alapot hozzunk ebből létre.” – emelte ki Armstrong a bejelentésében.

A kezdeményezés arra is jó példa, hogy megmutassa a különböző projektek fejlesztői a jó ügy érdekében szívesen tudnak együtt működni. A mai napig a Give Crypto alap összesen több, mint 1 millió dollárt gyűjtött össze. Az adakozók között szerepelnek a kripto gazdaság prominens szereplői: Chris Larsen (Ripple), Zooko Wilcox (Zcash), Brad Garlinghouse (Ripple), Roger Ver (Bitcoin.com), Arthur Hayes (BitMEX). Céljuk, hogy még több adakozót érjenek el, akik szeretnék megszüntetni a rendszer szintű szegénységet.

Kriptopénz a rászorulóknak

A GiveCrypto működésének alapja, hogy az adományozók kriptopénzben tudják teljesíteni a támogatásukat, melyet aztán a rászorulók helyi pénznemben kapnak meg.

A kriptoközösség eddig is híres volt a szociális érzékenységéről. Volt, hogy egy földrengés áldozatainak gyűjtöttek, vagy a hajléktalanokat támogatták. Andreas Antonopolusnak pedig egy nap alatt 100 bitcoint gyűjtöttek össze, miután kiderült, hogy a bitcoin evangelista is anyagi problémákkal küzd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük