Grayscale 330 millió dollárt gyűjt a medve piac ellenére

2018 egyértelműen nem a bitcoin és a kriptogazdaság éve. Eddig mintegy 70%-os mínuszban vannak átlagosan az altcoinok, a bitcoin is e körül tanyázik. A kereskedési volumen hasonló nagyságrenddel esett. Kivételek viszont mindig vannak.

Ez pedig az intézményi befektetők megnövekedett érdeklődése így azok a cégek, melyek az intézményi befektetőknek kínálnák termékeket, szolgáltatásokat, befektetési megoldásokat azok eddig kifejezetten rózsás éven vannak túl.

Bitcoin medvepiac nem igazán hatotta meg a Grayscale ügyfeleit

A Grayscale Investment friss digitális eszközbefektetési jelentéséből kiderül, a startup befektetési tevékenységének volumenét nem hatotta meg a bitcoin gyengélkedése. A jelentés szerint a Grayscale, a new yorki Digital Currency Group leányvállalata 81.1 millió dolláros befektetést jelentett a harmadik negyedévben, ami a teljes éves befektetési volument 330 millió dollárra emeli. A teljes tőke 59%-át fedezeti alapok, nyugdíjalapok, családi vállalkozások és intézményi befektetők biztosították.

A 330 millió elenyészőnek tűnhet a 200 milliárd dolláros kriptopénz piaci kapitalizációhoz, de a cég életében ez több mint 1300%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest. Múlt évben a startup mindössze 25.4 millió dollárt tudott bevonni.

A CNBC-nek adott cikkben a Grayscale önmagát a ‘digitális pénzbefektetés bajnokának’ nyilvánította ki mivel mára mintegy 1.5 milliárd dollárnyi eszközt felügyel.

A Grayscale jelentésből az is kiderül, a 330 millió dollár befektetés 73%-a Bitcoin Investment Trust (GBTC) alapon keresztül történt, ami azt indukálja, a bitcoin továbbra is magabiztosan trónol a csúcson egy évtized után is.

A GBTC, ami egy nyilvánosan kereskedhető az amerikai értékpapírpiacokon nagyot esett, de Eric Thies kriptohívő leszögezte, “a kiskereskedők érdeklődése nagyon alacsony és valami/valaki nagyon erős tartja a BTC-t fenn.”

Grayscale Sonnenschein: az intézmények kriptókat halmoznak fel

A statisztikát kommentálva Michael Sonnenschein a Grayscale Investments-től, akit a Business Insider a Wall Street feltörekvő csillagának titulál a CNBC Fast Money előadásában nem ment el amellett, hogy ne kommentálja a kriptovilág történéseit.

Az intézményi befolyás növekedése kapcsán Sonnenschein kijelentette, a Grayscale kliensek többsége a jelen áresést arra használja fel hogy újabb pozíciókat vegyen fel a kriptopénz piacokon az olcsó áraknak köszönhetően.

A Grayscale vezető szerint egálban vannak azok az intézmények akik rádupláznak a piacokra és azok akik késleltették a belépést és most szándékoznak belépni. Sonnenschein hozzátette:

Természetesen voltak olyanok akik már 2017-es felfutás előtt benn voltak és vannak olyanok akik a felfutáskor léptek be, és megint olyanok akik most találják az árakat elegendően szimpatikusnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük