Grayscale CEO: Az amerikai szabályozók nem tudják leállítani a Bitcoint

Barry Silbert, a Grayscale Investments és Digital Currency Group kriptovaluta befektetési vállalkozás vezérigazgatója úgy véli, hogy az Egyesült Államok túl van azon a ponton, ahol a szabályozók bármilyen támogatást remélhetnek a kriptovaluták, például a Bitcoin betiltására.

 

Barry Silbert

 

Egy július 16-i Grayscale befektetőkkel lebonyolított call alkalmával az ügyvezető igazgató kijelentette, hogy „óvatosan optimista nézőpontot képvisel most”. Reméli, hogy az Egyesült Államokban a kriptovalutát érintő szabályozás javulni fog, vagy legalább nem romlik tovább.

“Ez a legelső alkalom, hogy túlléphetünk a Bitcoin betiltásához kapcsolódó kockázaton” – nyilatkozta Silbert. “Washington DC-ben a politikai döntéshozók és szabályozók olyannyira támogatják a Bitcoint, hogy elismerik, hogy létjogosultsága van, és végtére is nem lehet már leállítani vagy betiltani a kriptovalutákat.”

A vezérigazgató szerint a szabályozókkal fennálló kapcsolat sokkal jobb a Blockchain Association, a Coin Center és egyéb non-profit csoportok erőfeszítéseinek köszönhetően. A Blockchain Association egy olyan csoport, aki a blokklánc és kriptovállalatok érdekeit képviseli különféle állami szervek, például a SEC előtt is, a Coin Center pedig egy non-profit kriptovaluta érdekképviseleti szervezet.

„Mint iparág, sokkal jobb helyzetben vagyunk Washington DC-ben, mint valaha voltunk a kapcsolatok szempontjából. Ez a két csoport nagyon hatékonyan edukálja a politikai döntéshozókat a technológia előnyeiről ebben az eszközosztályban. A katasztrofális szabályozási politika kockázata, amely talán korábban létezhetett volna DC-ben, már a múlté.”

Intézményi kereslet a Bitcoin iránt – Grayscale jelentés

A Grayscale a kriptovaluták beáramlásának jelentős növekedéséről számolt be 2020. második negyedévében. Összesen 905,8 millió dollár folyt be az adott időszakban. Ez az első negyedévben elért 503,7 millió dollárhoz képest jelentős növekedésnek számít. Az új befektetések nagy része, több mint 84%-a pedig nagy intézményi befektetőktől, azon belül is pedig főleg hedge fundoktól származik.

Grayscale

Ahogy a grafikon is jól mutatja, a Grayscale teljes portfólióján belül az új befektetések több mint az 50%-a az idei év első felében realizálódott. Ezeken belül is dominál a Bitcoin, az Ethereum, de növekedett a Zcash és az Ethereum Classic részesedése is.