Ha a Revolut új kriptokártyájával fizetsz, visszakaphatod elköltött pénzed egy részét

A brit fintech és banki szolgáltató egyre több és érdekesebb kriptós szolgáltatásokkal kényezteti ügyfeleit. Legújabb terveik szerint egy olyan kártyával készülnek, amit a felhasználók pontosan olyan könnyedén használhatnak vásárláskor mint egy hagyományos bankkártyát. Ez a kártya lehetővé teszi majd számukra, hogy az olyan hétköznapi dolgokért, mint egy doboz tej vagy egy vekni kenyér, kriptovalutákkal fizessenek.

Hogyan kaphatod vissza elköltött valutáid egy részét

A Revolut “Pay with Crypto” funkciója 1%-os cashbacket, azaz pénzvisszatérítést kínál az ügyfeleknek a közel 100 támogatott token bármelyikének használatával történő vásárlásokért. Az elfogadott érmék listáján szerepel többek között Dogecoin, Bitcoin és Ethereum. A pénzvisszatérítés abban a pénznemben kerül kifizetésre, amelyben a költés történt – tehát ha a fizetés Dogecoinban valósult meg, az elköltött összeg 1%-a is szintén Dogecoinban kerül kifizetésre.

Az új funkció bármelyik meglévő kártyán aktiválható, így az ügyfelek könnyedén válthatnak a pénznemek között, amelyekből költenek, beleértve a digitális pénznemeket is. A szolgáltatás első körben az Egyesült Királyság lakosai számára válik elérhetővé.

Tanulj és keress pénzt a Revoluttal

A bevezetéssel párhuzamosan a Revolut egy “Learn & Earn” tanfolyam-sorozatot hozott létre. A kurzus célja, hogy az ügyfelek bővíthessék ismereteiket a kriptovalutákról és a kapcsolódó témákról, beleértve a blokkláncokat, valamint a legnépszerűbb tokeneket és protokollokat. A bevezető jellegű ismertetők végén a felhasználók rövid kvízeket tölthetnek ki, amelyek helyes megválaszolásával nem csak tudásuk és elégedettségük, de kriptóegyenlegük is nőhet. A tanfolyamot a Revolut a Web3 Foundation partnerségével hozta létre, amely a Polkadot blokklánc hálózat megalkotója. Ennek következtében a kvízben résztvevők jutalmukat a Polkadot natív tokenjében, DOT-ban szerezhetik meg.

A digitális bank vezérigazgatója, Nikolay Storonsky így nyilatkozott az új szolgáltatásokról: “Most még inkább mainstreammé tesszük a kriptót azáltal, hogy lehetővé tesszük az emberek számára, hogy kriptokártyákkal költsék el a tokenjeiket a mindennapi vásárlásokra.”

Ez a hír nem sokkal a Mastercard azon bejelentése után érkezett, hogy bevezetik a digitális valutás fizetéseket a luxusüzletekben. Az amerikai pénzügyi cég vezérigazgatója megosztotta, hogy partnerséget kötött a világ legnagyobb kriptopénz-tőzsdéjével, a Binance-szel, hogy megkönnyítsék a digitális valutás fizetések elfogadását a kiskereskedelmi üzletekben.

A kártyavállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a Binance-szel együttműködve lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kriptovaluta-állományukat a több mint 90 millió, Mastercard fizetést elfogadó hely bármelyikén felhasználhassák.