Ha szombat, akkor Bitcoin Kebab, ismét itt a BitcoinBázis podcastje

Elérkezett a hétvége, így ismét bejelentkezik a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab (Bitcoin Rehab után szabadon). A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, akit már jól ismerhetnek az olvasóink, hiszen Kata hétről-hétre a mai világunkat leginkább befolyásoló, érdekes témákról számol be (legfrissebb cikkét itt olvashatod el). A Bitcoin Kebab célja, hogy olyan aktualitásokról beszéljünk, amik rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen az a kriptovaluták, a decentralizáció, a blokklánc technológia, a digitális forradalom vagy éppen a mesterséges intelligencia témaköre.

Kata szombati vendége nem más lesz, mint Harmath Dávid kripto-webfejlesztő, kódmásolás szakértő, a scamek rémálma, aki már 18 évesen saját kriptováltót készített, megnyerte a Skynet Hackathont egy decentralizált videomegosztó platformmal. Dávid projektjére felfigyelt egy amerikai, NFT-értékelő startup, amely állást ajánlott neki. Jelenleg ennél a vállalatnál front-end fejlesztéssel foglalkozik, illetve egy nyílt forráskódú decentralizált adatbáziskezelő létrehozásán munkálkodik ugyanennek a vállalatnak. Dávid él-hal a programozásért, mindig újabbnál újabb ötletei vannak, úgy érzi, hogy a kriptovaluták világában találta meg a helyét. Katának mesél majd arról, hogy hogyan került kapcsolatba először a kriptovalutákkal, honnan indult programozói karrierje, valamint azt is, hogy hogyan készítette el saját kriptovaluta váltóját.

Szóba kerül majd az adásban az is, hogy a kriptopiacon mekkora munkaerőhiány van, és milyen szakemberekre lenne a vállalatoknak óriási szüksége. Dávid elmeséli, hogy jelenleg egy magyar NFT-gyűjtőoldalt készít. Mint fejlesztő a kedves hallgatók megtudhatják azt is, hogy mennyi veszély is leselkedik ma egy átlagos internetfelhasználóra, kriptovaluta befektetőre. Szó lesz többek között a kiberbiztonságról, a kétfaktoros hitelesítés árnyoldalairól, a megbízható és a kevésbé biztonságos kriptotőzsdékről is. Kata vendége ad néhány tippet, hogy hogyan kerüljük el azt, hogy különböző átverés, kriptocsalás áldozataivá váljunk.

Ha Ti sem maradnátok le egy hasznos információkkal bővelkedő adásról, akkor hallgassátok meg az epizódot az Anchoron, de automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on is.