Ismét itt a Bitcoin Kebab, a Bitcoinbázis podcastje egy rendkívül izgalmas témával

Elérkezett a hétvége, így ismét bejelentkezik a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab (Bitcoin Rehab után szabadon). A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, akit már jól ismerhetnek az olvasóink, hiszen Kata hétről-hétre a mai világunkat leginkább befolyásoló, érdekes témákról számol be. A Bitcoin Kebab célja, hogy olyan aktualitásokról beszéljünk, amik rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen az a kriptovaluták, a decentralizáció, a blokklánc technológia, a digitális forradalom vagy éppen a mesterséges intelligencia témaköre.

Kata e heti vendége nem más, mint egy igazi szaktekintély, Dr. Tilesch György, aki a kaliforniai PHI Institute alapítója és elnöke; a mesterséges intelligencia társadalmi, stratégiai és etikai kérdéseinek egyik legismertebb szakértője. Évtizedek óta dolgozik a technológiai szektorban. Korábban a magyarországi Microsoft programigazgatója volt. Több mint 10 éve él az Egyesült Államokban, Kaliforniában, ahol felsővezetői tanácsadó. A mesterséges intelligencia kapcsán annak társadalmi, gazdasági vetületeivel, illetve globális hatásával foglalkozik. Dolgozott a dubaji kormányzattal, a Harvard innovációs laborjával és még a NASA-val is. Tanácsadója továbbá az amerikai kormánynak és a Világgazdasági Fórumnak. Tavaly jelent meg Magyarországon Mesterség és Intelligencia című könyve, melyet közelebbről is megismerhetnek most a kedves hallgatók.

Kata többek között arról faggatja nagy tiszteletben álló vendégét, hogy hogyan is jutott az USA-ba, és hogyan lett ilyen elismert szakember a technológia területén,. Szó lesz többek között a mesterséges intelligencia etikai kérdéseiről, az azt alkalmazó cégekről, az európai és amerikai jogi szabályozásáról, illetve az MI szakképzésről is.

Ha Ti sem maradnátok le egy igazán izgalmas adásról, amely segítségével közelebbről is megismerhetitek a mesterséges intelligenciát, akkor hallgassátok meg az epizódot az Anchoron, de automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on is.