Game over? – A technikai elemző szerint ha tovább esik a bitcoin, eljöhet a kriptopénz vége

Az árfolyam talán sosem tér vissza a korábbi magas árszintekre, ha tovább esik a bitcoin – állítja a Renaissance Macro Research független tanácsadó cég.

Nehéz héten van túl a bitcoin és a kriptopénz piac

Renessaince Macro ResearchMint ahogy korábban már beszámoltunk róla, nehéz napokon van túl a kriptopénz piac. Több, mint 10%-ot vesztett értékéből ezen a héten a bitcoin, miután szerdán az amerikai értékpapír felügyelet ismét elhalasztott egy fontos döntést egy lehetséges bitcoin ETF bevezetése kapcsán.

A korábbi decemberi csúcshoz képest pedig már majdnem 70%-ot vesztett az értékéből a bitcoin idén. A Renaissance Macro Research elemzése szerint pedig ennél rosszabbra is fel kell készülni.

Ha tovább esik a bitcoin ára…

A CNBC-n leközölt elemzés szerint nagy bajba kerülhet a legnépszerűbb kriptopénz, ha továbbra is az eladók lesznek fölényben a piacon. Jeff deGraff, a Renaissance Macro Research vezető technikai elemzője nem túl rózsás jövőt festett le a napokban az elemzésében.

DeGraff jelenleg a legnagyobb kriptopénz shortolására buzdít mindenkit amennyiben az elmúlt napok árfolyam trendje folytatódik.Elemzésében  így fogalmazott:

„A parabolikus mozgások különösen veszélyesek. Általában egy tetőpont gyakran hónapok alatt csökkenő háromszögként jelenik meg, alacsony volatilitással és kevés forgalom mellett. Amikor egy tetőpont kész és a támaszt is áttöri az árfolyam, a kérdéses termék teljesen elesett – azaz itt a vége, game over.” – utalt a csütörtökön kiküldött elemzésében deGraff a bitcoin jövőjére.

A „game over” kifejezés ebben az esetben egy lehetséges pánikszerű eladási hullámra utal, mely akkor következhet be a fontos támaszt áttöri az árfolyam. Illusztrációképpen az alábbi ábrát osztotta meg befektetőivel deGraff egy heti grafikonon levezetve a helyzetet.

Ha tovább esik a bitcoin ára

A független befektetés elemzéssel foglalkozó Renaissance Macro Research vezetője és alapítója okleveles pénzügyi elemző (CFA) és egyben okleveles technikai piaci elemző (CMT) is. A szakma két legismertebb és elfogadottabb képzését tudja tehát a háta mögött. Emellett pedig már több, mint 20 év tapasztalata van a technikai elemzés területén és számos díjjal értékelték munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük