Egy DeFi javaslat segítségével 70%-kal csökkenthetőek lennének a hackertámadások veszteségei

Nincs nap, amikor ne lehetne különféle hackertámadásokról vagy csalási próbálkozásokról írni a kriptos ökoszisztémában és ez különösen igaz a DeFi ökoszisztémára is. Ilyen környezetben értelemszerűen jól jön minden javaslat és fejlesztés. Nemrég egy okosszerződéses fejlesztő javaslatot tett egy olyan “Ethereum Request for Comments” (ERC) dokumentumra, amely potenciálisan 70%-kal csökkentheti a hackerek által okozott veszteségeket.

A DeFi ökoszisztémában is zajlik az élet

Egy ERC egy olyan dokumentum, amelyet a programozók arra használnak, hogy intelligens szerződéseket írjanak az Ethereum blokkláncára. A mostani javaslat egy “megszakító” bevezetésére szól, amely megakadályozná a gyanúsan nagy kiáramlásokat a DeFi protokollokból. A biztonsági aggályok pedig elég nagyok, hiszen bizonyos többláncos okosszerződéseknél az Ethereum hálózatán komoly kifizetéseket lehetett mostanában tapasztalni. Például a Poly Network, amely egy többláncos hídplatform, egy privát kulcs megszerzése után került a hackerek célkeresztjébe. És ez csak egy a sokféle fejlesztési javaslat közül, amellyel a DeFi ökoszisztéma halad előre.

Nemrégiben a decentralizált közösségi médiaprotokoll, a DeSo kínált 1 millió dollárt annak, aki fejleszt a natív blokkláncára egy Reddit vetélytársat. A cél az, hogy a decentralizált közösségi térben is versenyhelyzet alakuljon ki és legyen érdemleges innováció. Visszatérve a cikk fő témájára, a “megszakító” javaslata még mindig csak javaslat. De az látható, hogy igen nagy igény lenne azokra a biztonsági funkciókra, amelyek segítenének megakadályozni komoly veszteségeket. Mert a DeFi piacon a teljes lekötött összeg elég stabilan 50 milliárd dollár felett van már egy ideje.