Hamarosan blokkláncon lehet rögzíteni a közösségi média fiókokat

A felhasználók hamarosan blokkláncon rögzíthetik a különböző közösségi média platformokon található fiókjaikat és kapcsolataikat. 

A Discussions.app és a Telos együttműködési megállapodást köt, amely értelmében a Twitteren és más közösségi média felületen lévő fiókjaikat és névjegyeiket a felhasználók blokkláncon rögzíthetik majd. Ezzel lehetőség lesz a platformok közötti adatok mozgatására. A Reddit által ihletett közösségi gyűjtőplatform, a Discussions.app szeptember 3-án jelentette be azt, hogy a Telos hálózatra megy át.

Az új együttműködés első gyümölcse egy decentralizált identitásrendszer lesz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy blokkolás vagy tiltás esetén rögzíthessék fiókjaikat és kapcsolataikat a Twitterről és más közösségi média felületről közvetlenül a blokkláncra.

Általánosságban véve igaz az az állítás, hogy az emberek éveket töltenek azzal, hogy a különböző közösségi média platformokon, mint például a Facebook, a Twitter, vagy a LinkedIn, nagy számú követőt szerezzenek, kapcsolatokat építsenek ki. Mostanában viszont egyre gyakrabban fordul elő az, hogy az ezeket a felületeket biztosító big tech vállalatok önkényesen blokkolják vagy akár véglegesen is törlik a profilokat.

Lásd: A BitcoinBázis oldalát letiltja a Facebook, Gattyán György nevével futó bitcoin átverést enged

Lekapcsolnak bárkit bármikor

A Discussions.app ezt úgy oldja meg, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a platformok közötti áttérést anélkül, hogy elvesztenék értékes adataikat és kapcsolataikat. Douglas Horn, a Telos feje azt nyilatkozta a problémával kapcsolatban, hogy

Naponta látom azt, hogy az egyedi hangokat elhallgattatják, profiljaikat lekapcsolják. Az évek során kiépített kapcsolatokat kihúzzák alóluk, mint egy olcsó szőnyeget. Ez főleg a kriptoközösségekre igaz. A Discussions.app felhatalmazza az egyéneket arra, hogy biztosítsák saját közösségi hálózataikat, amelyek immunisak a Facebook, a YouTube és a Twitter szeszélyeire. ”

Mint arról korábban mi is többször írtunk, a YouTube önkényesen letilt majd visszaállít olyan fiókokat, melyek kriptovalutával és blokklánccal foglalatoskodnak. Májusban a YouTube még a Cointelegraph hírportál élő közvetítését is lekapcsolta. A digitális identitáskezelés mellett a Telos a Discussions.app számára fejlett irányítási lehetőségeket, illetve Ethereum-kompatibilis intelligens szerződések futtatását is biztosítja tranzakciós költségek nélkül.