Hamarosan megkezdődik a Celsius Network helyreállítása

Megérkezett a Celsius Network kriptovaluta-kölcsönzési platform helyreállítási terve, melyet részvényese, a BnkToTheFuture és annak társalapítója, Simon Dixon dolgozott ki. A koncepció hasonló, mint amilyet 2016-ban a Bitfinex megmentésére alkalmaztak, miután a kriptotőzsde kolosszális hackertámadást szenvedett el. Az ütemterv egyébként akkoriban meglehetősen jól sült el, a vállalat ugyanis ügyesen megmentette a menthetetlent és a kriptovilág egyik vezető kriptotőzsdéjévé tornázta fel magát. De vajon a történelem megismétli önmagát, és a Celsius – a mizéria ellenére – szintén leavathatja a babérokat?

Dixon a Celsius problémájára a gyógyírt egy 2017-es videón keresztül próbálta elmagyarázni, melyben azt tagolták, hogyan mentették meg annak idején a Bitfinexet.

Mivel a BnkToTheFuture mintegy 1039 befektetője a Celsius Network részvényese, Dixon kifejezetten saját felelősségének érzi, hogy a helyreállítási tervével még időben megváltsa a világot.

Elkötelezett vagyok az iránt, hogy akárhogy is, de támogassam a Celsiust” – írta. Hozzátette továbbá, hogy a vállalata olyan problémamegoldó készséggel és csapattal rendelkezik, amely segíthet a platformnak kilábalni a válságból.

Sikeres lehet a helyreállítási terv?

Dixon szerint a hagyományos pénzügyi rendszerek nem tudnak időszerű megoldásokat javasolni a Celsiusnak, így szerinte a jelenlegi helyzetet kizárólag az innovatív eszközök segítségével lehet megoldani. Kijelentését arra alapozta, hogy a Bitfinex problémájának a végére mindössze 9 hónap alatt sikerült pontot tenni, ügyfeleik pedig kifejezetten szívlelték a végeredményt. Természetesen azt előre nem tudjuk megjósolni, vajon a Celsius esetében is hasonló sikerrel fog-e járni, viszont mindenképpen van némi esélye annak, hogy a történelem megismétli önmagát.

A Celsius natív tokenje, a CEL jelenleg komoly problémákkal hadakozik, hiszen a helyzet továbbra is kritikus. De már látjuk a fényt az alagút végén, a kriptopiac ugyanis összességében nyugalomra tért az elmúlt hétvégén, a pánik némileg alábbhagyott, és helyette a szektor támogatói problémamegoldó képessége lépett színtérre.