Hamarosan tényleg jöhetnek a kriptovalutás fizetések az eBay platformjára

Egy nemrégiben adott interjújában az eBay vezérigazgatója, Jamie Iannone arról beszélt, hogy rövidesen a kriptovalutás fizetések is megjelenhetnek a platformon. Az amerikai online piactér egy ideje már elérhetővé tette az NFT-ket, a kriptos fizetésekkel pedig szeretnék a fiatalabb generációkat is még inkább becsábítani a platformra. Az eBay egyike a legrégebbi online kereskedelmi platformoknak, már 1995 óta létezik. Szóval nagyon nagy szó lenne, ha tényleg lehetne már itt is bitcoinnal vagy más kriptoval fizetni.

Az eBay már évek óta ígéri a kriptovalutás fizetéseket

Iannone azt mondta, hogy a hivatalos bejelentést majd egy befektetői nap keretében teszi meg március 10-én. Tovább folytatódik tehát az eBay fiatalok felé nyitási folyamata, amelynek keretében a Google Pay, az Apple Pay is elérhetővé vált. Ráadásul Ausztráliában az Afterpayt is használhatják a felhasználók. Ennek kapcsán nyilatkozott a vezérigazgató arról, hogy vizsgálják a további opciókat, hiszen kriptovalutákat még nem fogad el az oldal. Nem először hallottunk ilyen híreket az eBaytől kriptovaluták elfogadása kapcsán, 2014-ben már beszélt erről a cég, 2020-ban a most nyilatkozó Iannone pedig még arról beszélt, hogy az eBay számára egyáltalán nem sürgős a kriptovalutás fizetési módok felé nyitás.

Ettől függetlenül még mindig az NFT a nagy dobása a cégnek, hiszen tavaly május óta már lehetséges bizonyos eladók számára NFT-k, nem helyettesíthető tokenek értékesítése a platformon. Nehéz is lett volna kimaradni belőle, hiszen az egész online kereskedelmi szektor nyitott az NFT-k és blokkláncok felé. Köztük például a PayPal vagy éppen a kínai JD.com online kereskedelmi vállalata. És mivel az eBay egy 85 milliárd dolláros volument kezelő platform, a kriptovaluták elfogadása egyértelműen nagy lökést jelentene a blokkláncok világának.