Hét éve nem járt ilyen magasan az arany ára

2020-ban az arany lehet a befektetők kedvenc eszköze, miután a világban tapasztalható bizonytalanságok hatására hét éve nem látott csúcsárfolyamon kereskedik. Az árfolyam jelenleg 1621 dolláron cserél gazdát, de a napokban megjárta az 1680 dolláros csúcsot is. Ha euróban szemléljük az arany árát, akkor még jobb a helyzet, ugyanis abban 1560 euróig futott két nappal ezelőtt.

A nemesfém ára tehát jelenleg erőteljes keresletet mutat, amire ráerősít a friss arany ETF befektetők beáramlása, akik tovább hajthatják az árfolyamot felfelé long pozíciók nyitásával. A beáramlás mögött mély stratégiai megfontolások állhatnak: mind Kínában, mind az Egyesült Államokban szóba került az irányadó kamatlábak csökkentése, illetve a gazdaságösztönző intézkedések meghozatala, amire a Covid-19 vírus okozta, média által felerősített pánik miatt lehet szükség.

“A koronavírus és annak gazdasági következményei nagy bizonytalanságot okoznak a befektetők körében, ezért ismét megnőtt az arany iránti kereslet”mondta például Alexander Zumpfe, a német Heraeus kereskedőcég árucikk-kereskedője. Ezzel párhuzamosan az ezüst iránt is jócskán megnőtt a spekulatív kereslet, ám az arannyal összehasonlítva arányában továbbra is elmarad az arany idei menetélésétől.

Kapcsolódó:


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.