Hírek a kriptovilágból karácsonyfa alá, mert az ünnepek alatt is zajlik az élet

Ha nem jut idő kriptókhoz kapcsolódó hírek olvasására az ünnepi készülődés és/vagy bejgli evés miatt, mi most itt összeszedtük neked a legfontosabb eseményeket a nagyvilágból.

Újdonságok a kriptós világból

• A kínai internetóriás a Tencent, aki a WeChat üzenetküldő alkalmazást is üzemelteti, a jelentések szerint egy digitális valuta kutatócsapatot állít fel. Kínai hírforrások szerint a Tencent december 23-én küldött körbe az alkalmazottjainak egy belső bejelentést, hogy megalakult a vállalaton belül ez a kutatórészleg. A jelentés szerint a csapat feladatai közé fog tartozni a blokklánc technológiák fejlesztése a digitális fizetések elősegítése érdekében. A Tencent emellett szeretné hozzáigazítani a működését a kínai kormányzat nemrég megjelent blokklánc kezdeményezéseihez is.

• A GMO Internet nevű japán techcég elkezdte a belső pilot tesztelését a jenhez igazított stabilcoinjának. A tervek szerint Japánon kívül valamikor 2020 elején jelenik meg a stabilcoin. A hivatalos bejelentés szerint a vállalat, amely kriptotőzsdét és bányászfarmot is üzemeltet, a tokent GYEN néven adja majd ki. A token kibocsátója a Z.com leányvállalat lesz, amely főleg a tengerentúli tevékenységre fókuszál. A vállalat elmondása szerint a token lehetővé teszi majd a a határokon átívelő kereskedést és fizetéseket is.

• A venezuelai elnök Nicolas Maduro elmondása szerint ma már több mint 4800 venezuelai üzletben fogadják el a Petrót. A kormányzat bejelentése szerint több mint 4.3 millió nyugdíjas, katonai veterán és közszolga kapott karácsonyi bónuszt Petro kriptóban.

• Szintén Venezuelában hatalmas Bitcoin Cash reklám hirdetőtáblák jelentek meg az ország egyik legforgalmasabb autópályáján. A hirdetést Roger Ver által gründolt Bitcoin.com fizette, ők kezdték most meg nemrégen a működést az országban.

• A dél-koreai NH Bank szintén bejelentette, hogy blokkláncra épülő közmű szolgáltatási számlákat kiegyenlítő platformmal jelenik meg 2020-ban. Ez mellett egyéb blokklánc alapú P2P pénzügyi szolgáltatásokat is kínálnak majd. A bank azzal is büszkélkedett, hogy hamarosan a belső vállalati működést is blokklánc technológiákra épülő alkalmazásokra állítják át. Ezzel a biztonságot és hatékonyságot szeretnék növelni.

• A kriptofizetéseket bonyolító platform a BitPay megerősítette, hogy a szolgáltatásukban december 22-én több mint három és fél órán keresztül fennakadások voltak. De köszönhetően a gyors beavatkozásnak hamar el tudták hárítani az infrastrukturális problémákat.

Szabályozói hírek

• A dél-koreai parlament politikusai a következő évben megkezdik a vitát a kriptókhoz kapcsolódó adózási jogszabályokról. A fő téma az lesz, hogy melyik ország adózási szabályozását akarják implementálni, elemezve a potenciális előnyöket és hátrányokat. A legátfogóbb kriptoszabályozás eddig az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Japánban került elfogadásra.

Befektetési hírek

• A Dragonfly Capital kockázati tőkebefektető cég beruházott a Nervos cégbe, egy kínai engedélymentes publikus blokklánc vállalatba. A Nervos elmondása szerint egy layer-1 blokkláncot építettek a layer-2 megoldásnak. A bejelentés alapján mind a két cég hisz benne, hogy a blokklánc skálázási lehetőségeit nem csak a layer-1-en fognak megvalósulni, hanem többszintű megközelítés szükséges. A Dragonfly szerint a Nervos csapata minden lehetőséggel rendelkezik ahhoz, hogy egy robusztus okosszerződés platformot építsenek Kínában. A befektetés pénzügyi oldaláról azonban nem adtak hírt.

• A BitOoda Holding digitális eszközöket kínáló pénzügyi szolgáltató platform bejelentette, hogy lezárta a befektetési kört 7 millió dollár értékben. A befektetői között sorakozik fel Gary Ross, az S&P Global Platts volt vezető közgazdásza, Calvin Schlenker, a BP Észak-Amerikai földgáz kereskedési részlegének a korábbi igazgatója és Roy Salame, korábbi JPMorgan vezető. A BitOoda a tőkét további növekedési lehetőségek kiaknázására akarja felhasználni az USA-ban, Ázsiában és Európában.

Kriptotőzsdei hírek

• A Poloniex bejelentette, hogy egy egyes szintű számlaszintet vezettek be, amelyhez nem szükséges a KYC (know-your-customer) protokoll. A cég szerint a döntést az ügyfeleik visszajelzése alapján hozták meg. Ez az új számlaszint lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók naponta legfeljebb 10.000 dollárt vegyenek ki a platformról egy ellenőrzött email cím és jelszó megadása után. A számla korlátlan befizetést engedélyez majd, lehetővé teszi a kereskedést és a Trollbox használatát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük