Venezuela elnöke karácsonyra értéktelen petro tokeneket oszt a lakosságnak

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A venezuelai közszolgák, nyugdíjasok és katonai személyzet petro tokeneket kap karácsonyra. Nicolas Maduro (képen) a pénzosztást egy állami kézben lévő fizetési platformra való regisztrációhoz köti.

Maduro még pénteken jelentette be a lépést. Az állampolgárok 0.5 petro tokent kapnak (állítólag közel 10 000 forintot ér) ünnepi bónuszként.

Ahhoz hogy kikérjék, a venezuelaiaknak először regisztrálniuk kell a token hivatalos PetroApp alkalmazására. Ez az egyetlen alkalmazás, mely támogatja a tokent és elsődleges feladata, hogy az appon keresztül a tokennel termékeket és szolgáltatásokat lehessen vásárolni, az egymás közötti tranzakció mellet.

Állítólag az alkalmazáson kereskedni is lehet Venezuela nemzeti digitális fizetőeszközével és azt bitcoinra (BTC), litecoinra (LTC) vagy DASH-re lehet beváltani.

Az ingyentokenek Maduro szerint egy újabb lehetőséget biztosítanak a lakosságnak, hogy elkezdjék használni a 2017 végén nagy csinnadrattával bejelentett, meglehetősen rögös utat bejáró kriptovalutát. Ugyanakkor figyelembe véve, hogy a minimálbér az országban alig üti meg a 3000 forintot, sokan még kaphatnak is az alkalmon, hogy a külföld által nem elismert petro tokeneket legitim és globális kriptovalutákra, mint bitcoinra válthassák.

Maduro a pénzosztás mellett 500 000 petrót ajánlott fel falvak és kormányzati szervezetek támogatására.

A petro elterjesztése az országban nem megy könnyen. Szeptemberben Maduro a szociális lakások állami támogatására folyósítja a petro tokent, előtte nyáron pedig utasította az ország egyik legnagyobb bankját (Bank of Venezuela), hogy kezdje elérhetővé tenni az állami tokeneket az ügyfelei számára. Ennél is korábban vezette be a nyugdíjak petróban történő folyósítását.

Ami viszont késik, az az organikus terjedés. A magánszektor nem kimondottan lelkesedik a petro tokenért, mindössze 400 vállalkozás fogadja el országszerte. Politika ellenfelei pedig Madurót azzal vádolják, hogy a token a venezuelai elnök és közeli szövetségesei gazdagodását szolgálja.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.