Hírességek, akiket magával ragadott a kriptovaluta láz

Habár korábban a bitcoint úgy azonosították, mint a dark web fizetőeszközét, ma már teljesen normális, ha valakinek bitcoinja van. Nem kivételek ez alól a hírességek sem, akik nyilvánosan felvállalják vonzódásukat a kriptovaluták és a blokklánc technológia iránt. Ismerjünk meg néhány celebet, akiket már beszippantott a kripto-gépezet!

Kanye West

A világhírű énekes, egyesek szerint a rap messiása, bár burkoltan ugyan, de már többször utalt a bitcoinra. Kanye, aki az egyik legtermékenyebb művész és producer, egy 2018 májusi rádióinterjújában a BTC-ről is beszélt. Kétszer is megemlítette a kriptovaluták királyát. Igazán figyelemre méltó módon, akkor is utalt a bitcoinra, amikor nyilvánosságra hozták a hírt, hogy a fekete politikai aktivista Harriet Tubman arca kerülne az új 20 dolláros bankóra.

“Amikor láttam Harriet Tubman-t egy 20 dolláros bankjegyen, azonnal bitcoint akartam használni”, mondta, kihangsúlyozva azt a hitét, hogy a fejlődés ösztönzése érdekében a társadalomnak a jövő felé kell néznie, nem pedig a múlton rágódnia.

Röviddel az interjú előtt West a decentralizációról tett közzé egy Twitter bejegyzést, amely egyesek szerint azt jelentette, hogy a celeb áldását adta a kritpovaluta iparra. Követői úgy kezelték a tweet-et, mint az égből küldött mannát. Kanye azóta viszonylag csendben van, hiszen nem tett közzé semmit a bitcoinról és általában véve a kriptovalutákról sem.

Ashton Kutcher

A 90-es évek végén feltűnt amerikai szívtipró, hamar népszerűvé vált a filmiparban. A Hé haver, hol a kocsim vígjátékával robbant be Magyarországon a köztudatba, azóta pedig már számos hollywoodi filmben szerepelt. De nemcsak színészi teljesítményéről híres, hanem kiváló üzleti érzékéről is.Több, mint 60 vállalatba fektetett be, amelyek között olyan ismert cégek is szerepelnek, mint az AirBnB vagy a Skype. Ezen felül pedig a bitcoin egyik fő támogatója.

Úgy gondolom, hogy a bitcoin egyre relevánsabbá válik”, mondta a 2013. évi TechCrunch Disrupt Conference nevű eseményen.

Az a tény, hogy az emberek próbálják meghackelni a bitcoint, arra az időkre emlékeztet, amikor a bankok indultak. Nem voltak még biztonságos széfek, az emberek csak bementek egy bankfiókba és elrabolták a pénzt. A hackelés valójában a pénz értékét igazolja. Úgy gondolom, hogy az a tény, hogy lőszereket és drogokat is lehet vele vásárolni, valójában magát a valutát érvényesíti.”, nyilatkozta Kutcher a bitcoin-tárcák támadásaira hivatkozva.

Kutcher ezen felül azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy 2018-ban 4 millió dollár értékű XRP-et adományozott az Ellen Degeneres vadon élő állatok jótékonysági alapjának.

William Shatner

A Start Trek sorozatból jól ismert Kirk kapitány ismét elérte a csillagokat. Kora ellenére (88 éves) kifejezetten nyitott a modern pénzügyi világ vívmányai iránt. Bár először elég szkeptikus volt a bitcoinnal kapcsolatban, egy Twitter bejegyzésében a következőket írta: „A bit coin egy kiber-sznob valuta…”. Azóta megváltozott a nyugdíjas színész hozzáállása a kriptovalutákhoz. 2017-ben az ICO fellendülés után ismét a magasba repült. Azóta igazi ETH rajongó, hiszen egyik vállalkozása Ethereum alapon fejleszt szolgáltatásokat vállalatok számára, míg a Solar Alliance nevű vancouver-i cége, napenergiával működő bitcoin bányászati farmot működtet Illiois államban.

Mike Tyson

A világbajnok nehézsúlyú bokszoló, aki botrányairól is hamar ismertté vált, egy igazi bitcoin hívő. Tyson 2015-ben indította el saját vállalkozását, amely bitcoin ATM-ek telepítésével foglalkozik Las Vegas-ban. Az ATM neve Mike Tyson Bitcoin (nem valami találó név, talán elfelejtett egy marketingcsapatot felvenni), amelynek minden egyes eszközét, a már jól ismert arctetoválása borítja.

Az emberek nem igazán értik a valutát számszerű egyenletek alapján. Személy szerint még én sem mindig értem, de hálás vagyok azért, hogy részese lehetek a forradalomnak, és remélem, hogy a kriptotérben való részvételem további beszélgetésekhez vezet majd és segíti a pénzügyi tudatosság növelését”, mondta egy, a CoinDesk-nek adott 2015-ös interjújában.

Elon Musk

Ezen nem biztos, hogy sokan meglepődünk, hiszen az amerikai üzletember és befektető különösképpen vonzódik az innovatív dolgok iránt, gondoljunk csak a SpaceX űrkapszulára és az űrutazásra. A Tesla elektromos autó fejlesztése és a PayPal létrehozása révén híressé vált Musk, amikor épp nem a jövőt építi, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságával (SEC) hadakozik. Imád a bitcoinról vagy az anime lányokról beszélni, de valamikor ezekről együttesen is.

A futurista gondolkodásmóddal rendelkező dél-afrikai származású Musk már többször is nyilvánosan kijelentette, hogy nincs több, mint 0,25 bitcoin a birtokában. Viszont lehet, hogy ez csak egy jó elterelő hadművelet. Szinte biztos, hogy bevásárolja magát a kripto-üzletbe, hiszen az ARK Invest postcast-jában azt mondta, hogy a bitcoin tervek briliánsak.

A papírpénz eltűnik. És a kriptovaluta sokkal jobb módszer az értékek átvitelére, mint egy darab papír, ez már biztos. ”, mondta a podcast során.

50 Cent

Kanye West mellett a másik híres rapper 50 cent. Jövedelmező karriert épített fel és úgy tett szert több millió dollárra, hogy elfelejtette a 2014-es „Animal Ambition” nevű lemezéért kapott 700 bitcoint átváltani. Ez lett a nagy szerencséje, hiszen a 2017. év végi bitcoin árrobbanás után 7 millió dollárral lett gazdagabb, véletlenül.

Az azóta törölt (valószínűleg biztonsági okok miatt) tweetjében azt írta, hogy „nem is rossz egy south side-i gyereknek”. Ebben egyetérthetünk vele, hiszen nem mindennap lehet 7 millió dollárt „véletlenül” keresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük