Láthatáron az újabb celebcoin: a bokszoló Manny Pacquiao is saját pénzt bocsát ki

Úgy tűnik, a celebekhez köthető kriptopénz kibocsátások (nevezzük csak celebcoinoknak) még mindig nem tűntek el a történelem süllyesztőjében. Most épp a bokszbajnok Manny Pacquiao (képen, balra) próbálkozik a saját nevével fémjelzett ‘Pac’ tokenen keresztül tőkésíteni a hírnevét. A digitális pénz segítségével a Pacquiao-rajongók szuveníreket és privát kommunikációs lehetőséget kapnak a sztártól. A bokszoló már a listázásról is gondoskodott, hiszen a celebcoin listázásra kerül a szingapúri Global Crypto Offering Exchange (GCOX) tőzsdén, ami egyben egy celeb befektetőket is felsorakoztató kriptotőzsde. A támogatói között van Pacquiao mellet, az angol futballista Michael Owen és a dubaji sejk Khaled bin Zayed al-Nahyan.

Már korábban is volt példa rá, hogy egy híres személy kriptovalutákat hirdet, vagy egyenesen a projekt mögé áll. Pár hete Mike Tysonról röppent fel az a FALS hír, hogy beszáll egy blokklánc startupba, ami “harcosokat kíván tokenizálni“. Azóta kiderült, hogy nincs köze a projekthez és a projekt mögött álló csapat tagjai csalók. Apropó csalás, a celebeknek elsősorban e téren volt szerencséjük a kriptoszektorban.

2017 egyik sokat emlegetett kriptovalutás átverése a DJ Khaled és Floyd Mayweather által támogatott ICO tokenkibocsátás volt, amit a két celeb pár százezer dolláros bírsággal megúszott.

A sportolók közül a teniszcsillag, Caroline Wozniacki is kapcsolatba került a szóban forgó celebcoinok kibocsátását menedzselő Global Crypto Offering Exchange kriptotőzsdével, aki szintén a saját hírnevét próbálta kriptósítani. Hogy az ő projektje hol tart, azt nem tudni, mindenesetre a tőzsde Instagram fiókjában az utalás rá 32 héttel ezelőtt volt.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük