Hitelre van szükséged? A Coinbase-től hitelminősítés nélkül megkaphatod

A Coinbase jogosult ügyfelei bizonyos amerikai államokban mostantól a számlájukon lévő Bitcoin értékének akár 40%-át is felvehetik hitelként legfeljebb 1 millió dollár értékig. Ezek az ügyfelek minden előzetes hitelellenőrzés nélkül „hitelkeretet vehetnek fel” – közölte a kriptotőzsde. A készpénz azonnal átutalásra kerül a PayPal számlájukra vagy a bankszámlájukra. A 8%-os fix kamatdíj mellett a Coinbase rugalmas törlesztési ütemezést is kínál. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleknek csak a havi törlesztőrészlet után esedékes kamatot kell fizetniük, és csak később kell kifizetniük a tőketartozást.

A Coinbase határozott lejáratú kölcsönöket is kínál majd. Ez azonban egyelőre jelenleg csak a Connecticut állambeli Coinbase ügyfelek számára érhető el. Ezek a határozott lejáratú kölcsönök lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy a Bitcoin értékének akár 30%-át is felvegyék készpénzben (legfeljebb 100 000 dollárig) egy éves alapon.

A Coinbase hozzátette, hogy egyelőre nem fog lejelenteni semmilyen “hitelekkel kapcsolatos információt vagy tevékenységet a hitelinformációs ügynökségeknek”. Ezzel nem rontják az ügyfelek hitelbesorolását. A tőzsde azt is megjegyezte, hogy a fedezetként tartott Bitcoin továbbra is a letétben marad. Ez szerint nem adják kölcsön vagy használják fel más célokra.

Coinbase hitelezés?

A Coinbase ezen új szolgáltatása mindössze egy hónappal azután érkezik, hogy a kriptotőzsde leállította a „Lend” termékének a fejlesztését. Az év elején ugyanis a Coinbase bejelentett egy új várható terméket. A Lend nevű termékben az ügyfelek akár 4%-os hozamot is kereshettek volna az USD Coin betéteik után. Szeptemberben azonban az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet megneszelte tervet, és a szabályozó azzal fenyegetőzött, hogy bepereli a Coinbase-t, ha kijönnek ezzel az új termékkel a piacra.

Egy nyilvános vita után a Coinbase úgy döntött, hogy megállítja ennek a funkciónak a termékfejlesztését. A szabályozó hatóságok korábbi reakciója alapján még azonban mindig nem világos, hogyan reagálnak majd a kriptotőzsde most bejelentett legújabb ambiciózus szolgáltatásának a megjelenésére.

Szintén friss hír a kriptotőzsde háza tájáról, hogy a Facebook megkereste a Coinbase-t, hogy együtt indítsák el a Facebook Novi nevű kriptotárcáját. Bár egyelőre az amerikai szabályozó hatóságoknak ez a partnerség sem tetszik.