Hogyan faragj bitcoin rajongót a kedvesedből?

A barátnőd már akkor menekül a szobából, ha csak megemlíted a bitcoin szót? Esetleg a férjed az, aki érdekes módon szelektív hallással rendelkezik minden egyes alkalommal, amikor szóba kerülnek a kriptovaluták? Akár friss a kapcsolat, akár már hosszú évek óta házasok/élettársak vagytok, mindig fontos, hogy ha a párod nyitott az érdeklődési köreid iránt. A bitcoin és a blokklánc sem kivétel.

1: Szerezd meg a teljes figyelmét

Bár lassan párkapcsolati tanácsadásba lépünk itt át a BitcoinBázison (ne aggódjatok, azért a kriptóhoz még mindig jobban értünk), muszáj ezzel kezdenünk a beszélgetést. Ameddig nem rendelkezel a párod teljes, osztatlan figyelmével, addig el se kezd a projektet – a blokklánc megérdemli, hogy figyeljenek rá egy pár percig.

2: Miért érdekes ez Neki?

Azon felül, hogy jó esetben már akkor is érdekelni fogja a kedveset a bitcoin, amennyiben tudja, hogy neked fontos, nem árt, ha összeszedünk néhány indokot, hogy számára miért lehet fontos a pénz forradalma.

Hogyan faragj bitcoin rajongót a kedvesedből?

Meséld el neki, hogy milyen elképesztő mértékben forradalmasíthatja a blokklánc a gazdaság szinte összes szektorát. Hogy a pénz forradalma teljesen át fogja alakítani azt, ahogy a jövőben élünk: ahogy fizetünk, ahogy szavazunk, ahogy a közösségi médiát használjuk. Aki ezt már most megérti és átlátja, az sokkal nagyobb előnnyel indulhat.

3: Pénzügyi elemzések? Nem, köszi

Amennyiben a párodat érdekli a pénzügy vagy a technológia, akkor természetesen mélyedjetek bele ebbe. De ha már a matekot sem szerette anno, akkor kerüljük el messziről a témát.

A blokklánc nyilván fintech, de közben nagyon érdekes társadalmi és politikai kérdéseket is boncolgat. Mit jelent a blokklánc technológia a jövő demokráciája számára? Hogy harcolhatunk a korrupció ellen a segítségével? Miben segíthet a technológia átláthatósága?

4: Minden ember különböző – de a kripto mindenki számára tartogat valamit

Az emberek diverzitása gyönyörű dolog. Éppen ezért, rendkívül komoly útmutatónk utolsó lépéseként, itt a végső konklúzió: nem létezik egyféle módszer arra, hogy valakinek felkeltsük az érdeklődését egy témával kapcsolatban. A barátodat érdekli a divat? Meséld el neki, hogy már a legnagyobb luxusmárkák is blokkláncot alkalmaznak. Esetleg a foci? Ott már fan tokeneket is létrehoztak a legnagyobb csapatok.  A menyasszonyod imádja a közösségi médiát? A blokklánc azt is teljesen átalakítja, a tartalomkészítés és megosztás egyre több új lehetőséggel rendelkezik. A kedvesed esetleg sorozatfüggő? Már szinte számon sem tudjuk tartani, hogy hány celeb és híres ember vetette bele magát a blokklánc bizniszbe.

Szóval most menjen mindenki, és mesélje el kedvesének, hogy miért is olyan elképesztően menő dolog a bitcoin. A párotokon kívül aztán ott vannak a barátok, család, szomszédok meg a kollégák is – az egész világra vár a pénz forradalma, ne hagyjuk ki őket sem belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük