Hogyan ismerd fel a csaló felhőalapú bányászplatformokat?

A blokklánc technológia és a kriptovaluták elfogadottsága és mindennapi használata évről évre rohamosan növekszik. Nagyon sok kriptovaluta-fanatikus azonban nem engedheti meg magának, hogy drága kriptobányász gépeket vásároljon, sokan ez miatt más alternatívákhoz fordulnak, ilyen a felhőszolgáltatás alapú bányászat.

A felhőszolgáltatás iránti kereslet is növekszik, annak ellenére, hogy sok ember nem is érti, hogyan működik, viszont elég jó nyereséget lehet vele elérni. A szolgáltatás lényege, hogy hash teljesítményt lehet bérelni, és nem kell törődni olyan dolgokkal, mint a gépek megvásárlása, telepítése és működtetése.

Mire kell figyelni, ha ilyen szolgáltatásért akarsz előfizetni?

Nagy előnye a szolgáltatásnak, hogy nem kell magas áramdíjat fizetni, nincs zajszennyezés és nem kell üzemeltetni. A csatlakozó résztvevők egy csapat részeivé válnak, így hatékonyan tudnak bányászni.

A nehézség a dologban egy jó és megbízható platformot találni, ugyanis az utóbbi időben nagyon sok csaló bukkant fel. Tekintsük át azokat a támpontokat, amik segíthetnek a csaló felhőalapú szolgáltatók kiszűrésében.

1. Nézz utána a publikus címnek.
2. Ne válassz olyan szolgáltatást, amely kőbe vésett nyereséget ígér.
3. Nézd meg mennyire transzparens a cég.
4. Ellenőrizd le az értékeléseket és az ügyfelek visszajelzéseit.
5. Ellenőrizd le a közösségi platformokon megjelent híreket.
6. Ellenőrizd, hogy a szolgáltatónak van-e bányászfarmja.
7. Fedezd fel, hogy milyen bányászgépeket használnak.
8. Nézz utána, hogy a szolgáltató ígér-e nagyon magas profitot rögtön a szerződés után.
9. Értsd meg a profitszámítás módját.
10. Nagyon figyelmesen olvasd át a szerződéses feltételeket, mielőtt elfogadod azt.

Sok felhőbányászati szakértő ezeken felül is oszt meg még tippeket, hogyan védjük a kriptóinkat az átverésektől. Anton Makarchuk, CryptoUniverse bányászplatform munkatársa ezekre hívta fel a figyelmet.

“Sok dologra kell figyelmed, hogy felismerd a csalókat:
1. Győződj meg róla, hogy van-e a szolgáltatónak elég bányászgép kapacitása.
2. Egy szolgáltatónak sok értékelése van az online világban, ami lehet pozitív és negatív is. Ha sok a visszajelzés, az azt jelenti, hogy sok ügyfele van a cégnek. Nagyon gyanús, ha csak jó értékeléseket írnak egy szolgáltatóról, mert nincs olyan, hogy egy vállalat minden ügyfélnek 100%-an meg tud felelni.
3. Fontos, hogy egy ‘jó’ helyen legyen regisztrálva a cég. Ha egy cég offshore helyen van bejelentve, vagy egyáltalán nincs hivatalos címe, az rögtön kérdéseket vet fel. Ha a vállalat az EU-ban vagy egy ázsiai országban van regisztrálva, az mindenféleképpen jót jelent, mert akkor az adott ország jogszabályi rendszerének meg kell felelnie.”

A felhőbányászat előnyei és hátrányai

A tradicionális bányászathoz bányászgépek szükségesek. Azok, akik belefognak ebbe a tevékenységbe, nyitottak arra, hogy megtanulják, hogyan kell a gépeket beállítani, a programokat futtatni, a géptermet fenntartani, megfelelő és költséghatékony szerződést kötni az elektromos áram szolgáltatóval.

A legtöbb átlagos ember nem tudja ezt a sok feltételt biztosítani, így kimarad a bányásztevékenységből, mert a belépési korlát nagyon magas.

A felhőszolgáltatás nagy előnyei közé tartozik: kis beruházási igény, nincs szükség speciális tudásra, időt és energiát spórolunk meg vele. A hátrányok közé sorolhatjuk, hogy a szerződött partnerek sokszor lelépnek, csalások történnek, a szolgáltatók gyakran lekapcsolják a bányászgépeket, ha a szerződésben foglalt kriptopénz ára annyira leesik, hogy már veszteséges azt bányászni.

A BitcoinBázis az évek alatt a következő felhőalapú bányászokról győződött meg hitelességükről és fegyelmezett működésükről.

Hashflare: a Hashcoins leányvállalata 2013-ban indult. A honlapon részletes leírást találni a cégről, az adatközpontokról és mindezt képekkel alátámasztva. Több algoritmusú szerződés áll rendelkezésre.

Genesis-Mining: a 2013-ban indult Genesis Mining a világ egyik vezető hasherő szolgáltatója bitcoin és altcoin szerződésekkel.

Nicehash: a Nicehash annyiban eltér az előbbi kettőtől hogy elsősorban mint peer-2-peer hasherő piactér funkcionál. Rajta keresztül bitcoinért lehet különböző algoritmusú coin hasherőt bérelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük