Egy befektető 10 ezer dollárból keresett 3 millió dollárt fél óra alatt

A 2024-es év legnagyobb üzletének nevezhető tranzakcióban egy kriptobefektető 10 000 dollárt fektetett be, és 3 millió dollárt keresett. A kereskedés mindössze 30 perc alatt lezajlott, így a befektető a lehető legrövidebb idő alatt vált milliomossá. Ez az, amiről mindenki álmodik, és ez a befektető ebben a hónapban most valóra váltotta ezt az álmot.

Hogyan csinált tehát a befektető 10 000 dollárból 3 millió dollárt 30 perc alatt? Nos, a befektető 2024. július 1-jén először 70 Solana (SOL) tokent vásárolt kevesebb mint 10 000 dollárért. A befektető a Solanát aztán BAKED tokenekre cserélte, és 82 millió tokent halmozott fel.

Baked

Alig 30 perccel a BAKED kriptopénz megvásárlása után a befektető 21 581 Solana (SOL) tokenért adta el ezt a BAKED mennyiséget. Ez azt jelenti, hogy a befektető kevesebb mint egy óra alatt 3 millió dollárt keresett a kriptopénzzel. A vezető on-chain metrikai cég, a Lookonchain volt az első, aki a blokkláncon felfigyelt a tranzakcióra.

Rögtön kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ez bennfentes kereskedésnek tekinthető-e vagy ő egy valódi kereskedő, akinek csak szerencséje volt. A befektetők gyakran alkalmazzák ugyanis a kriptopénz “snipping” módszerét, és csak órákkal azelőtt vásárolnak tokeneket, hogy azokat a tőzsdéken belistáznák és megnyílna a kereskedés. Ezáltal előnyükre válik, hogy egy lépéssel előrébb járnak a többi befektető előtt. A BAKED tokent a Bitget platformon listázták be, és ezzel megnyitotta a kapukat az új befektetők előtt.

Számos más történet is van, ahol a kriptopénz befektetőknek egyszerűen szerencséjük volt, és rövid idő alatt milliókat kerestek. Bár ezek a történetek ígéretesek, nagyon kevés olyan szerencsés kriptokereskedő van, akinek valóban sikerült. Azon tokentulajdonosok többsége, akik még a listázások előtt vettek tokeneket, többnyire pénzt vesztettek a kriptopiacon, és csak álmodnak arról, hogy nagyot alkossanak. A szerencse keveseknek kedvez, míg a többiek többnyire a szélesebb kriptopiac haragjával szembesülnek.