wBitcoinnal bővül a fedezeti eszközlista a MakerDAO protokollon

A MakerDao vezetése, ami a MKR tokentulajdonosok decentralizált közössége és a Maker protokoll irányításáért felel, elfogadta az 1:1 átváltású ‘Bitcoin token‘, a wrapped Bitcoin (wBTC) használatát fedezetként a hálózatán. A wBTC az első 1:1 váltású BTC token az Ethereum blokkláncán.

A wBTC ezzel a negyedik fedezeti eszköz, ami listázásra kerül a MakerDAO decentralizált pénzügyi ökoszisztémájában. A másik három az ETH, BAT és az USDT stabilcoin. Listázásával wBTC fedezetű Maker Vault-okkal is lehet DAI-t generálni.

“A wBTC nagyobb likviditást hoz az Ethereumra és a decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémákba, és a decentralizált tőzsdékre (DEX-ek).”

A folyamat lényegében annyit jelent, hogy a bitcoint tulajdonosaik wrapped BTC-re válthatják és azt egy Vault-ban lekötve DAI-t generálhatnak.

A Vault-ot az Oasis Borrow DeFi platformon keresztül lehet elérni, amihez például MetaMask böngészőtárcára van szükség. A váltás 5 lépésből áll. Elsőként a felhasználóknak regisztrálniuk kell a Coinlist-re, ki kell tölteni a személyazonosítást, át kell váltaniuk BTC-t wrapped BTC-re, átküldeni azt egy kompatibilis tárcába, majd létre kell hozni a wBTC Vault-ot új DAI-k generálásához.

Korábban már beszámoltunk róla, a DeFi protokollokon tárolt kriptográfiai eszközök értéke meghaladta az 1 milliárd amerikai dollárt és az érték kisebb-nagyobb bukdácsolások után továbbra is dinamikusan növekedik.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük