Hogyan válhat a Wall Street és Bitcoin puszipajtásokká

Mivel a bitcoin nemrégiben 8000 dollárra zuhant, nem úgy tűnik, hogy a Wall Street a Bitcoin puszipajtásává válna.

Mit is tesz a Wall Street a Bitcoinért?

A nagy bankok és részvénytulajdonosok bizony keményen dolgoznak azért, hogy a bitcoin legnagyobb problémájára megoldást találjanak, ami nem más, mint a nagymértékű volatilitás. Hogyan válhatna mindennapi fizetőeszközzé, amikor tegnapelőtt mindössze néhány perc alatt 1500 dollárt veszített értékéből? Bár később ugyan magára talált, még mindig szenved a vezető kriptovaluta. Nagyjából 8400 dollár körül szenved és e felfokozott kereskedési hangulat közepette érzékeny a nagyobb volumenű spot ügyletekre. Amíg a volatilitásra nem találnak megoldást, számíthatunk arra, hogy a bitcoin a pénzügyi létra alján fog toporogni. Egyesek szerint, soha nem lesz mainstream, soha nem válik törvényesen elfogadott fizetőeszközzé, használata pedig nem fog széles körben elterjedni.

A Wall Street viszont azt reméli, hogy új vállalkozások, termékek és stratégiák bevonásával, a bitcoin elindulhat a stabilitás felé vezető rögös úton. Az egyik ilyen termék nem más, mint a Bakkt határidős felülete, amelyet hétfőn indítottak el.

A Bakkt bevezetése reménykeltő

A platform létrehozásának célja az, hogy a bitcoint és általánosságban véve a kriptovalutákat új szintre emelje, ám ez sajnos még nem következett be. Néhányan idegesen figyelik az újonnan bevezetett, decentralizált eszközökre tervezett tőzsdei felületet, hiszen az indulás utáni első 24 órában nem muzsikált fényesen. Habár a Bakkt alulteljesít, mindenképp fontos mérföldkőnek számít a bitcoin történetében, hiszen elindításával a kriptovaluták közelebb kerültek Wall Street mézes csuporjához.

Wayne Chen, az Inter Lapse Technologies vezérigazgatója szerint a Bakkt bevezetése jó dolog, hiszen ezzel egy lépést tettek előre a bitcoin-alapú szabályozott termékek felé.

A bitcoin határidősök elindítása az ICE révén, jelentős előrelépést jelent a bitcoin határidős kereskedésben. A szabályozók a bitcoint árucikknek tekintik, és a határidős szerződéshez történő hozzáadása a helyes lépés… Már 2017. decemberében látható volt a CME-n keresztüli bitcoin határidős kereskedés. Annak ellenére, hogy akkoriban a kereskedés fizikai bitcoin helyett dollárban zajlott, a legitimitást jelentette a bitcoin mainstreammé válásához, nagyobb kényelmet és biztonságot kínálva ezzel a befektetőknek.”

Egyes elemzők úgy vélik, hogy a Wall Street játszmája a bitcoint inkább a göröngyös út felé tereli, hiszen gyakoribbá fog válni a volatilitás és az instabilitás.

Ryan Uhr, a Coin Plug vezérigazgatója és társalapítója szerint „a BTC új származékos piacának megnyitása rövidtávon negatív hatással lehet a BTC árára, mivel nagyobb esélyt ad a kereskedőknek az ár csökkentésére. Mivel nem léteznek piacok, amelyek rövidtávú eladási lehetőségeket kínálnának, csak a BTC tulajdonosai adhatják el a BTC-t, negatívan befolyásolva ezzel a piaci árat.”

Ennek ellenére hosszútávon mégis optimista. Úgy gondolja, hogy a Bakkt hozzáadása a CMM BTC határidős ügyletetekhez, illetve az olyan felületek, mint a Binance illetve a BitMEX, bizalmat teremthetnek a bitcoin piacán.