Virtuális eszközszolgáltatói engedélyt kapott a Crypto.com Spanyolországban

A Crypto.com kriptotőzsde nemrégiben virtuális eszközszolgáltatói engedélyt kapott Spanyolországban. Ennek révén különböző termékek és szolgáltatások nyújtására jogosult, a szabályozások betartása és a felhasználók biztonságának garantálása közepette.

A regisztráció, amelyet a vállalat szerint a pénzmosás elleni irányelv és más pénzügyi bűncselekményekre vonatkozó törvények betartásának átfogó felülvizsgálata után hagytak jóvá. A hírt a spanyol nemzeti bank is megerősítette. A bank kijelentette, hogy a kritériumoknak való megfeleléssel a lehető legnagyobb biztonságot tudják nyújtani az ügyfeleknek.

Az ország nemzeti bankja még 2021-ben tette elérhetővé a lehetőséget a regisztrációra. Azóta olyan cégek, mint a Binance, a Bitstamp és a BVNK banki platform regisztráltak a szabályozó hatóságnál.

A virtuális eszközszolgáltatói engedéllyel a kriptotőzsde jogosultságot kap arra, hogy a spanyol piacon magánszemélyek és vállalkozások számára virtuális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson. Ez magába foglalja például a kriptovaluták biztonságos tárolására való szolgáltatásnyújtást, ezen eszközök kereskedelmét, valamint a fiat-kriptó tranzakciókat.

Az új piac mellett az elért eredmény tovább növeli a vállalat hitelességét és hírnevét az iparágban. Azzal, hogy a Crypto.com sikeresen teljesítette a spanyol nemzeti bank által előírt szigorú szabályozási követelményeket, sokak szerint bizonyította elkötelezettségét a legmagasabb szintű biztonsági és megfelelőségi előírások betartása mellett. Az engedély továbbá jelentős hatással lehet a kriptovaluták elfogadottságának előmozdítására az országban.

“Az jogosultság elnyerése a spanyol nemzeti banktól a legújabb bizonyítéka a megfelelés iránti elkötelezettségünknek, valamint annak, hogy szívesen dolgozunk együtt a szabályozókkal a kriptó- és blokklánc technológia felelősségteljes előmozdítása érdekében.” – mondta Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója.