Hongkong a kriptovaluta kereskedés szabályozását sürgeti

Hongkong az összes kriptovaluta kereskedési platform szabályozására készül.

A Reuters hírügynökség információ szerint a hongkongi kormány a mai napon azt javasolta, hogy az összes kriptovaluta kereskedési platform kérjen engedélyt a működéséhez a helyi szabályozótól, az SFC-től. Ennek célja nem más lenne, mint egy fontos kiskapu megszüntetése, amelyet Hongkong a kriptovaluta kereskedési platformok számára tartott fent a jelenleg is érvényben lévő szabályaival.

2019-ben a hongkongi Értékpapír és Határidős Ügyletek Bizottsága (SFC) elindított egy keretrendszert, amelyet kifejezetten a kriptovaluta kereskedési platformok szabályozására terveztek. Ez a keret viszont csak azokra a platformokra vonatkozott, amelyek hivatalosan értékpapírként engedélyezett eszközökkel kereskedtek. Ez azt jelentette, hogy sok kriptovaluta, amelyet nem minősítettek értékpapírnak, minden jellegű szabályozás alól kibújhatott. Most ennek a kibúvónak véget vethet a kormány.

„Ez jelentős korlátozás, mivel a jelenlegi jogszabályi keretek között, ha egy platform üzemeltetője úgy gondolja, hogy a szabályozó radarján kívül akar esni, akkor ezt egyszerűen megteheti azzal, hogy az általa listázott kriptoeszközöket nem sorolja az értékpapír jogi meghatározása alá”– mondta Ashley Alder, az SFC vezérigazgatója.

Az összes, Hongkongban működő kriptovaluta kereskedési platform szabályozása mellett egy új engedélyezési rendszer is kidolgozásra kerül, amely a Hongkongban lévő befektetőket célozza meg. Úgy tudni, hogy az SFC megállapodott az OSL Digital Securities kriptovaluta vállalattal és a BC Technology Group Limited-del, amelyet a Fidelity támogat, bár eddig egyetlen kriptovaluta kereskedési felület sem kapott teljeskörű engedélyt a bizottságtól. Hamarosan tehát komoly változások következhetnek be Ázsia pénzügyi központjában, érdemes lesz rájuk figyelni.

További érdekes cikkeink:

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük