A Hotmail alapítója szerint a kriptopénzek alapja a csaló üzleti modell

Sabeer Bhatia, a Hotmail alapítója szerint a kriptopénzek üzleti modellje a csalás. Az IOTA pedig mindössze spekuláció.

A Hotmail alapítója szerint a kriptopénzek mindegyike csalás

Bhatia egy helyi üzleti lapban, az Arabian Business oldalon fejtette ki negatív véleményét a kriptopénzekkel kapcsolatosan.

„A kriptopénzek alapját képező üzleti modell a csalás. A kibocsátott érmék nem többek, mint fehér könyvek arról, hogy milyennek kéne lennie a világnak.”

Bhatia a 90’-es évek végén adta el a Hotmailt a Microsoftnak 400 millió dollár körüli összegért. Elmondása szerint a dotcom buborék nem hasonlítható össze a kriptopénz piacon tapasztalt lufival.

„A Pets.com és a Books.com voltak az online boltok elődjei, melyek most is működnek. Bár voltak téves lépések akkor is és nem tudtak a piacon maradni úgy, mint például az Amazon. De ezek a projektek legalább megpróbáltak megoldást kínálni egy szegmens problémáira. Ezzel nincs is semmi gond.”

Külön kiemelte az IOTA altcoint – mely jelenleg a kilencedik legnagyobb kriptopénz a maga több, mint 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával. Bhatia szerint az egész projekt csak a spekulációra épül.

„Az IOTA – mely az Internet-of-Things alapötletére épül a mai napig nem adott el egyetlen eszközt sem…Tényleg ér az ötlet 15 milliárd dollárt?!”

Elmondása szerint a blokklánc technológiának megvannak az előnyei a határokon átnyúló tranzakciókat tekintve, de sok befektető fogja elveszíteni a pénzét aki a szekorba fektetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük