Ideiglenesen leállt a Kraken és a Gate.io kriptotőzsde

2023. november 2-án két vezető kriptotőzsde, a Kraken és a Gate.io is váratlan leállást tapasztalt, így a felhasználók átmenetileg nem tudtak hozzáférni digitális eszközeikhez.

Az egyik legnépszerűbb kriptotőzsde, a Kraken 40 perces leállást tapasztalt csütörtökön, ez idő alatt nem működtek a kifizetések a platformon. A vállalat nem sokkal a leállás után bejelentette, hogy kijavították a hibát, és minden funkció újra problémamentesen működik.

A kiesés majdnem egybeesett a Kraken magyar idő szerint 9 órára tervezett karbantartásával, bár egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a két esemény között.

Ezzel egyidejűleg a Gate.io, a világ nyolcadik legnagyobb kriptotőzsdéje egy jóval hosszabb leállást tapasztalt, közel hat órán keresztül szüneteltek a kifizetések egy meg nem nevezett technikai probléma miatt.

Ezek az incidensek rávilágítanak a digitális eszközök tőzsdéken való tárolásával járó kockázatokra, mivel bár az olyan platformok, mint a Kraken és a Gate.io kényelmet és hozzáférést kínálnak a kriptovaluták széles skálájához, egyben folyamatos függést is jelentenek a felhasználó részéről.

Tovább erősödhet a Kraken pozíciója a piacon

A Kraken az utóbbi időben jelentős lépéseket tett a globális terjeszkedés érdekében. A vállalat nemrég például kinevezte Bivu Das-t az Egyesült Királyságban folytatott tevékenységének új ügyvezető igazgatójává. Das elmondta:

“A Kraken már régóta támogatja a kriptoeszközök azon lehetőségét, hogy átalakítsák a mindennapi emberek pénzügyi szolgáltatásokkal való kapcsolatát.”

A kriptoipart jól ismerő Das kinevezése egyébként a szakértők szerint várhatóan tovább fogja erősíteni a Kraken pozícióját a kriptopiacon.