Idén rekordnak számító 52 millió dollár Series A tőkét gyűjtött egy osztrák kriptovaluta startup

A bécsi székhelyű Bitpanda kriptovaluta kereskedési platform 52 millió USD friss tőkét gyűjtött Series A befektetési körében. Ezzel a vállalat a 2020-as év legsikeresebb befektetési körét tudhatja maga mögött a kontinensen.

A rekord befektetési összeggel a Bitpanda folytatni kívánja ambiciózus terjeszkedését. A kriptotőzsde jelenleg több mint 1,3 millió felhasználóval rendelkezik és a saját honlapja alapján “a digitális eszköz és nemesfém kereskedelem vezető platformja”. Eric Demuth ügyvezető elmondása szerint a céljuk, hogy egy univerzális befektetési platformmá váljanak Európában, ahelyett hogy csak a felhasználók zömét adó kriptovaluta kereskedelem területén legyenek aktívak.

Új kriptós termékek és 70 új alkalmazott év végéig

“Termékeink célja, hogy lehetővé tegyük a felhasználók számára, hogy felelősséget vállaljanak saját pénzügyi jövőjükért, mialatt nagyon fontosnak tartjuk a pénzügyi ismeretek népszerűsítését. A deklarált célunk, hogy Európa vezető befektetési és kereskedési platformjává váljunk – és ezáltal nem csak azoknak legyünk a referencia pontja, akik már ismerik a témát, hanem bárki más számára”nyilatkozta Demuth a Brutkasten startup portálnak. “Pontosan ebben segít minket a befektetés. És természetesen abban, hogy a világ legjobbjait toborozzuk a Bitpanda csapatába.”

A terjeszkedés érdekében a Bitpanda több mint 70 új alkalmazottat kíván felvenni és ezzel 300 főre növelné az év végére dolgozóinak a létszámát. A Franciaországban, Spanyolországban és Törökországban indított idei terjeszkedése után újabb európai országokba kíván betörni, köztük gyaníthatóan Magyarországra is, a Dél-Európában és Kelet-Európában indítandó expanzió keretében. “Egy befektetéssel időt is vásárolunk. Ideje tehát egyszerre több országban és terméken dolgozni, illetve például engedélyeket kiváltani egyes piacokra,” folytatta Demuth.

Ezentúl a vállalat újabb termékek bevezetését is tervezi. Az egyik egy “teljesen új és innovatív tőzsdei kereskedési mód”, illetve “egy olyan termék, amely még nem létezett ilyen formában a kriptovaluta befektetés területén,” további részleteket azonban nem árult ez a CEO.

Kapcsolódó: