Íme az első európai politikus, aki bitcoinra váltja a fizetését

A New York-i polgármester, Eric Adams és Miami polgármestere Francis Suarez után egy belga politikus, Christophe De Beukelaer is beáll azon politikusok mögé, aki bitcoinban veszik fel a fizetésüket.

„Köszönet NYCMayor az inspirációért. Ahogyan te azt szeretnéd, hogy az Egyesült Államokban New York, én azt szeretném, hogy Brüsszel legyen Európa vezető városa a #blockchain, #Crypto és #Web3 területén. 2022-ben ezen fogok dolgozni. Teljes gőzzel”  – írja Twitter bejegyzésében Christophe De Beukelaer brüsszeli parlamenti képviselő, aki úgy döntött, hogy követi két amerikai polgármester példáját, és fizetését BTC-re váltja.

Ő azonban még egy fokkal magasabb szintre lép azzal, hogy az amerikai polgármesterektől eltérően a 2022-es teljes éves jövedelmét a vezető kriptopénzre fogja átváltani. A bitcoinra, illetve a belga képviselő szavaival élve „digitális aranyra” váltandó összeg havi értéke 5500 euró.

A folyamat a Bit4You nevű belga kriptovaluta vállalattal kötött partnerséget követően valósul meg.

A politikus kijelentette, hogy a mai pénzügyi világ egyik legaggasztóbb problémája nem más, mint a központi bankok túlzott mértékű pénznyomtatása és az azt követő infláció.

Ezzel az akcióval szeretném demonstrálni, hogy bízom a kialakulóban lévő pénzügyi világban, egy átláthatóbb pénzügyi világban, amely abban az értelemben hozzáférhetőbb, hogy decentralizált. Nem olyan emberek irányítják, akik mindenféle parlamenti ellenőrzés nélkül döntenek arról, hogy több vagy kevesebb bankjegyet nyomtassanak.

A belga képviselő arra is ösztönözte hazáját, hogy legyen aktívabb a kriptovaluták és az azok alapjául szolgáló technológia – a blokklánc – bevezetésében, mondván, nem szeretné, ha Belgium lemaradna.