New York polgármestere mától bitcoinban kapja fizetését

Eric Adams, New York városának újonnan kinevezett polgármestere állta a szavát: a mai napon bitcoinban és ethereumban vette fel első havi fizetését.

A polgármester még az előző év novemberében jelentette ki, hogy első háromhavi fizetését kriptovalutában kívánja felvenni. Ugyan mára a kriptók teljes piaci kapitalizációja 36,4%-kal csökkent a novemberi árfolyamcsúcsokhoz képest, a Bitcoin-párti férfit mindez egy pillanatra sem gátolta meg döntésében. Sőt, a szektorba vetett bizalmát legutóbb egy nyilatkozatában is megerősítette:

New York a világ közepe, és mi azt akarjuk, hogy város a kriptopénz és más pénzügyi innovációk központja is legyen. – jelentette kiEgy ilyesfajta innováció segíthet új munkahelyeket teremteni, javítani a gazdaságunkat, és továbbra is mágnesként vonzani a tehetségeket a világ minden tájáról.”

A polgármester a fintech és a kriptopénzek felkarolására tett lépéseit sokan a város globális vezető pozíciójának megszilárdítására irányuló politikai döntésnek tekintik. Így vagy úgy, míg Miami polgármestere, Francis Suarez volt az első, aki kijelentette, hogy következő fizetését bitcoinban veszi fel, Adams egyenesen az első háromhavi fizetésével szállt be a buliba. New York városának pénzügyi vezetője, Matt Fraser megjegyezte, hogy a digitális szakadék megszüntetésére a technológiai innováció lehet a gyógyír, majd hozzátette:

„A polgármester lépése az élenjáró példája annak, hogy a technológia segítségével az emberek számára többféle lehetőség nyílik meg pénzügyeik kezelésére.”

Diane Savino, New York állam szenátora úgy gondolja, Adams a kriptovaluta elfogadásával erőteljes üzenetet küld a külvilágnak. Ami azt illeti, a polgármester aktívan kampányol a kriptoszektor mellett, és igyekszik minél több kripto céget és fintech innovációt bevonzani a Nagy Almába.