Íme az öt újonnan jegyzett token a legnagyobb piaci kapitalizáció alapján

Miközben a kriptopiac a már egy éve tartó medvepiacról próbál kilábalni, úgy tűnik, hogy a befektetők is újra elkezdtek érdeklődni az újonnan létrehozott digitális eszközökben rejlő lehetőségek iránt. A pozitív trendet jól mutatja, hogy jelentős tőkeáramlás érkezik egyes újonnan jegyzett kriptovalutákba.

top 5 új token piaci kapitalizáció alapján

Az október 31-i adatok szerint a CoinMarketCap által nyomon követett első öt új kriptovaluta a platformra való bevezetésüket követő öt napon belül több mint 1,4 milliárd dolláros kumulatív piaci kapitalizációt értek el. A Web3-fókuszú kriptoprojekt Melody (SNS) áll az élen 762,3 millió dolláros kapitalizációval, 0,12 dolláros árfolyamon kereskednek vele. A token a BNB blokkláncra épül. A második helyen a retail fókuszú Kingaru (KRU) áll, amely 256,1 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, és 0,2 dolláron kereskednek vele.

A staking és NFT token eszköz, a BULL BTC CLUB (BBC) 158,9 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. Ezt követi a decentralizált alkalmazásokat (dApp) fejlesztő platform tokenje, a Nirvana Chain (NAC) 138,01 millió dolláros piaci értékkel. Érdekesség, hogy az olasz válogatott szurkolói tokenje (ITA), amellyel 3,09 dolláron kereskednek, 92,66 millió dolláros kapitalizációval rendelkezik. A tokent a Chiliz (CHZ) hálózaton bocsátották ki.

Mik az új eszközökbe történő tőkebeáramlás mozgatórugói?

Az új eszközök jelentős piaci kapitalizációja a nyomott medvepiac közepette kulcsfontosságú a kriptovaluták hosszú távú potenciálja szempontjából. Nevezetesen, a befektetők hajlamosak bízni az olyan eszközökben, amelyek erőteljes hasznossággal rendelkeznek, ami az érték ugrásszerű növekedése mellett magas adoptációt is eredményezhet.

A piaci kapitalizáció egyben a kriptovalutákhoz kapcsolódó kockázatra is rávilágít. Egyes esetekben sajnos már kiderült, hogy a korai szakaszban jelentős tőkebeáramlást regisztráló eszközökről kiderült, hogy átverések.

Másrészről a befektetők valószínűleg azért szállnak be az eszközökbe, hogy a jövőben profitáljanak. Így a szakértők pedig fenntartják, hogy a jelenlegi medvepiac is rövid életű, mint korábban bármikor, és az általános növekedési pálya része. A kriptopiacok hívei között általános konszenzus van abban, hogy a medvepiacok teret adnak olyan különleges termékek kialakítására, amelyek az olyan eszközök növekedési pályáját kívánják követni, mint a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH).

Általánosságban elmondható, hogy a 2022-es piac nem ingatta meg a fejlesztők szándékait. A Finbold jelentése szerint csak ebben az évben több mint 5000 új tokeneszköz jelent meg.

ITA fan token

A szurkolói tokenek térnyerése

Az olasz nemzeti focicsapat szurkolói tokenjének megjelenése is a top 5 új kriptovaluta között is rávilágít a rajongói tokenek közelmúltbeli növekedésére.

A szurkolói vagy fan tokenek a sportvilág kritikus elemeként tűnnek fel, és a szponzorációs és marketingkampányok motorjaként működnek. Ugyanakkor a tokenek a futballcsapatok számára a szurkolói elköteleződési stratégiák megvalósításának eszközeinek is számítanak.

A szurkolói tokenek körüli lelkesedés megugrása a november 20-tól Katarban megrendezésre kerülő FIFA 2022-es világbajnokság előtt nem érhet meglepetésként. Az érdeklődés különösen a Chilizhez hasonló eszközökben mutatkozott meg, amelyek egyre nagyobb lendületet kapnak. A Chiliz egy tokenplatform, amely arra törekszik, hogy a sportrajongóknak több lehetőséget adjon, miközben segíti őket az esport szervezetek, csapatok és kedvenc sportágaik irányításában.