Indulhat a csődbe ment Cryptopia tőzsde ügyfeleinek kártérítése

Több mint 960 000 volt Cryptopia ügyfelet értesített a meghackelt és azóta csődbe ment tőzsde felszámolója a kártérítési kérelmek beadásának lehetőségéről.

A Grant Thornton számviteli cég egy blogbejegyzésben tudatta, hogy létrehoztak a kártérítési kérelmek fogadására egy portált. A Cryptopia ügyfélszámláit 2019 tavaszán zárolták, miután ismeretlen hackerek több mint 17 millió dollár értékű ether (ETH) és ERC-20 tokent loptak el a tárcáiból.

Azok, akik komolyabb digitális vagyonnal rendelkeztek a Cryptopián és kártérítésre tartanak igényt, kénytelenek lesznek megadni ügyféladataikat valamint tranzakciókra, illetve kereskedési történetre vonatkozó információikat az azonosítás érdekében.

A csődbe menetel idején a Cryptopia még több mint 100 millió dollár értékű digitális vagyont kezelt a tárcáiban, ami azóta se kerültek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

Még az se tiszta, hogy pontosan hány ügyfél és mekkora összegű kártérítést kaphat, figyelembe véve, hogy a tőzsde hitelezői, társtulajdonosai és befektetői szintén kártérítést követelnek, akiket szintén a 100 millió dolláros ügyfélvagyonból szándékoznak kifizetni.

A kártérítési követelésüket a magyarországi volt Cryptopia számlatulajdonosok itt tudják megtenni.

Kapcsolódó: