Úgy néz ki a Cryptopia felhasználóknak sosem volt saját számlájuk

Újabb problémák derültek ki az idén bezárt új-zélandi Cryptopia tőzsde ügyében.

Annak idején mi is beszámoltunk róla több alkalommal is, hogy a népszerű új-zélandi Cryptopia tőzsdét feltörték és sorozatos támadást követően csődöt jelentett tavasszal. A legtöbb felhasználó még mindig fut a pénze után egyezkedve a felszámolóbiztossal.

A Grant Thornton ügyvédi iroda most újabb hírrel sokkolta a korábbi Cryptopia felhasználókat. Ahogy egyre közelebb kerülnek az ügyhöz és próbálják felgöngyölíteni a tőzsde megmaradt eszközeit kiderült, hogy

“a Cryptopia felhasználóknak nem is volt elkülönített saját számlájuk vezetve a tőzsdén.”

A tőzsde az összes rendelkezésére álló pénz egy összevont tárcában tartotta, ügyféllebontás nélkül. Így azonban még nehezebb meghatározni, hogy pontosan melyik felhasználónak mennyi pénz járna vissza kártérítésül. A 900 ezer ügyfél várja, hogy kibogozzák a több, mint 500 különféle kereskedhető token közül mennyi volt a számlájukon a csődvédelem pillanatában. Több millió tranzakciót kell majd az illetékeseknek átnézniük.

Az ellopott érmékről nem érkezett további hír, de az ügyvédi iroda szerint a hatóságok továbbra is nyomoznak az ügyben sőt blokklánc elemző cégeket is bevontak az ügybe.

A cég egyéb eszközeit közben már árverésen értékesítették. Asztalok, számítógépek, bútorok azok az eszközök amiket sikerült eddig eladni a hagyományos felszámolási eljárás keretein belül. Azonban az ebből befolyt összegek még nagyon távol vannak attól a több millió dolláros veszteségtől, amely a támadás során érte a tőzsdét.