Az IOHK blokklánc fejlesztési vállalat stratégiai szerződést kötött a grúz kormánnyal

Együttműködési megállapodást írt alá az IOHK és a Grúz Oktatási és Tudományos Minisztérium, amelynek célja több harmadik generációs blokklánc alapú projekt fejlesztése és azok implementálása. A hírt ma jelentette az IOHK a saját blogján.

Az IOHK egy 2015-os alapítású hongkongi technológiai vállalat, amely kriptovalutákat és blokklánc alapú technológiákat épít akadémiai intézményeknek, kormányzati szerveknek és nagyvállalatoknak.

A memorandum egy két éves szoros együttműködést készít elő, amely alapján az ország a nemzetközi üzleti környezet kiemelt központjává válna a blokklánc technológia nyújtotta előnyök beépítésével a kormányzati szolgáltatásokba.

Blockchain dev company IOHK to collaborate with Georgian government

A grúz kormány az egyetemi szektor területén látja az IOHK által hozott szakértelem legnagyobb hozzáadott értékét, és emellett biztosítaná az ország minősítésének is a biztonságos ellenőrzését.

A kormány és az IOHK  közösen dolgoznak majd különböző blokklánc által nyújtott megoldások fejlesztésén, hogy:

  • Támogassák a fintech vállalatokat blokklánc technológia és más digitális eszközök által
  • Segítsék a minisztériumot a bizalmas adatok biztonságos kezelésének a javításában harmadik generációs blokklánc technológia alkalmazásával
  • Támogassák a minisztériumot okos szerződéses funkcionalitás integrálásában a meglévő szolgáltatásokba
  • Támogassák a minisztériumot a grúz egyetemek minősítésének a kidolgozásában, és hogy összehasonlíthatóvá váljanak más európai felsőoktatási intézményekkel

„Grúzia nagyon hosszú utat tett meg onnan, hogy a Világbank Üzleti környezet minősége mutatója alapján a pár évvel ezelőtti 112. helyéről a 6. pozícióba tornászta fel magát, ezzel megelőzve olyan nemzetközi üzleti központokat mint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Számunkra azonban a munka még nem fejeződött be, szeretnénk tovább fejlődni, és bízunk benne, hogy az IOHK által hozott tudás, kiemelten a harmadik generációs blokklánc által biztosított technológia lehetővé teszi, hogy a világ vezető országává váljunk a biztonságos és digitálizáció által támogatott nemzetközi üzleti környezetben.  „ – nyilatkozta Mikheil Batiashvili, az Oktatási, Tudományos, Kultúra és Sportminisztérium minisztere.

„Nagyon izgalmas időszaknak ígérkezik számunkra, hogy a grúz kormányzattal dolgozhatunk együtt különböző projekteken az oktatás, üzleti és kormányzati szolgáltatások területén. A kiemelkedő egyetemi szektor és a kormány erős elkötelezettsége lehetővé tette, hogy az ország ma az egyik legvonzóbb központja a nemzetközi üzleti környezetnek. Nagyon örülünk, hogy most mi is ennek az útnak a részévé válhattunk, és nagyon várjuk a közös munkát, amiben szeretnék továbbfejleszteni a blokklánc ökoszisztémát Grúziában, és segíteni az embereket a mindennapi problémáik megoldásában.” – jelentette ki Charles Hoskinson, az IOHK vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük