Az ír bankok blokklánccal verifikálják munkatársaikat

Az ír bankok közül három is a blokklánc technológiát hívja segítségül a munkatársak tanulmányi adatainak, végzettségeinek és jogosultságainak nyilvántartásához. Többek között a PwC is használ hasonló megoldást.

Hárman együtt

A három bank, a The Bank of Ireland, az AIB és az Ulster Bank a Deloittetal és az Institute of Banking-gal folytat együttműködést az oktatási platform létrehozásában.

A platform segítségével a kollégák végzettségeit és jogosultságait igazoló dokumentumokat tudják hitelesíteni valamint az adatokat menedzselni a decentralizált főkönyv segíségével.

A bankok munkatársainak egy digitális tárcához lesz hozzáférésük, ahol tárolják az adataikat. A bankok ezt felhasználva könnyebben tudják kielégíteni az ír központi bank által támasztott senior pozíciókra vonatkozó személyi előírásokat.

A Deloitte dublini székhelyű fejlesztőközpontja, az EMEA blockchain lab által fejlesztett megoldás az Ethereum blokkláncára épül.

Az írországi Institute of Banking is részt vesz a projektben, ők mintegy 23 500 banki alkalmazottról tartanak nyilván végzettségükkel kapcsolatos adatokat. A pilot várhatóan a nyár végéig tart, a végleges verzió bevezetését 2020 közepére tervezik.

A blokklánc alapú hitelesítés, ellenőrzés a technológia egy növekvő ágazatába tartozik

Az idei év során már a PwC is bemutatta hasonlóan blokkláncon alapuló megoldását, Smart Credentials néven, ahol a cég alkalmazottai digitális másolatokat tárolhatnak képesítéseiket igazoló dokumentumaikról.

A malajziai oktatási minisztérium is létrehozott egy blokklánc alapú ellenőrző rendszert az egyetemi diplomák számára, e-Scroll néven.

Az amerikai határőrség és vámhivatal is nemrég kezdte el egy próba verzióban tesztelni az ellenőrző rendszert az észak- és közép amerikai kereskedelmi egyezményekkel kapcsolatban.

A projektben résztvevő három ír bank már korábban is együttműködött a Deloitte-tal a blokklánc technológia banki tesztelésében, bevezetésében. 2016-ban egy fizetési megoldás próba verziójának tesztelését végezték el. 2017-ben a The Bank of Ireland kereskedés riportálására is alkalmazott a Deloitte által fejlesztett megoldást.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük