Ismeretlen bányász közel jár az 51%-os bitcoin cash hashrátához

Egy eddig ismeretlen bányász az elmúlt 7 nap során 37%-kal növelte a Bitcoin Cash (BCH) hashráta arányát a hálózaton ezzel 44%-ra növelve részesedését az elmúlt 24 órában.

Érdekességképpen a blokkjaikat Satoshi Nakamoto névvel írják alá.

Egyesek Calvin Ayre milliomos volt CoinGeek cégét sejtik a háttérben aki visszatér a BCH bányászathoz miután eladta bányász érdekeltségét a novemberi hash-háború után.

A Bitcoin SV hashrátája a decemberi 1.5 petahash/másodperc szintről körülbelül 600 terahash/mp szintre esett.

Ezzel ellentétben a Bitcoin Cash hashráta a decemberi 1 PH/s -ról 2.4 PH/s-re növekedett.

A novemberi hard fork előtt a BCH összteljesítménye elérte az 5 PH/s értéket is szóval még elég messze jár régmúlt teljesítményétől, bár a trend észrevehető: a BCH emelkedő, míg a BSV csökkenő pályára állt.

Egyesek szerint a május 15-ére beharangozott Schnorr aláírás frissítés hatására lépett be új szereplő a bitcoin cash bányász piacra. A Schnorr frissítés lényege, melynek bevezetést a Bitcoin protokoll esetében is tervezik a nagyon távoli jövőben, hogy anonim módon lehessen aláírni a tranzakciókat.

Az is lehet, hogy Craig S. Wright mesterkedik újfent valamiben és így kívánja bedönteni Roger Ver bitcoin cash-ét.

Az is benne lehet a pakliban, hogy a BCH kezd újra nyereségessé válni.

A Bitcoin Cash jelenleg 1.5%-kal jövedelmezőbb bányászni, mint a bitcoin, de 5 dollárcentes kilowattóránként ár alatt már mindkettő profitábilis.

Pár héttel korábban egy ismeretlen bányász tűnt fel a bitcoin bányászat körül is, de pár hét után eltűnt és a hasherejét ismert poolok között osztotta fel.

Az esős évszak hatására a BCH körüli megnövekedett bányászaktvitás frissen nyílt adatközpontoknak kínai is betudható.

Az ipari bányászat ma már nem kivitelezhető saját kis teljesítményű erőmű nélkül. Kína Szecsuán tartománya bőségesen rendelkezik vízenergiával és a sebes folyású folyókra települt vízerőművekkel. Az esős évszak Kínában egyetlen jelent az olcsó energiával ezáltal olcsóbb bányászköltségekkel és a magasabb profittal.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!