Ismét itt a Bitcoin Kebab, e heti téma pedig a Polkadot és a hackelés

Ha hétvége, akkor mi is jön? Naná, hogy a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Hétről hétre izgalmas témákkal várja a kedves Hallgatókat a műsor házigazdája, Stier Kata, aki ezen a héten egy igen érdekes vendéggel fog beszélgetni: a hackerrel, Six-szel, aki a Polkadot kelet-európai nagykövete, valamint a Crypto CTF társalapítója. 

Kata elsőként arról faggatja vendégét, hogy mit jelent a CTF – Capture the Flag, hogyan kapcsolódik ez a kiberbiztonsághoz (cybersecurity) és mit is csinálnak valójában a kriptohackerek. Itt felmerül egy másik közismert magyar etikus hacker neve is, aki nem más, mint Silur.

Six elmeséli, hogy ő maga hogyan lett hacker, hogyan ismerkedett meg a számítógéppel, megosztja a Hallgatókkal kezdeti szárnybontogatásait, felidézi első hackjeit, és természetesen beszél a hacker társadalomról és annak jellemzőiről. Megtudhatjuk többet között azt is, hogy mi a különbség a kriptográfia és a kriptovaluta között, illetve Katával kivesézi azt is, hog milyen hackelési trendek vannak most és hol állnak a magyar hackerek világviszonylatban.

Természetesen Six lerántja a leplet arról is, hogy hogyan jött a képbe a Polkadot. Említést tesz a Polkadot kiemelkedő fejlesztői közösségéről, az átjárhatóságról, a cross-chain-ről, a parachain-ről, valamint a Polkadot hálózat sajátosságairól. Az adás vendége nem megy el szó nélkül a metaverzum mellett sem, de mesél még a Kusamaverse-ről, a Bitcountry-ról, illetve az Ethereumról is, amelyhez ő maga sohasem hasonlítja a Polkadot blokkláncot.

Ha Ti is szívesen megismernétek egy hackert, és mélyebb betekintést nyernétek a Polkadot blokkláncba, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.