Ismét itt a Bitcoin Kebab, vendége pedig Bod Péter Ákos elismert közgazdász

Egy hét kihagyás után ismét itt a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Stier Kata e heti vendége nem más, mint az országosan is elismert Bod Péter Ákos közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, aki 1990 és 1991 között országgyűlési képviselő volt, majd 1994-ig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, és immáron 22 éve a Budapesti Corvinus Egyetem professzora.

A podcast legújabb epizódját a pénzügyi tudatosság ihlette, ami sajnos mai társadalmunk egyik gyenge pontja. Kata vendégével olyan kérdésekre válaszolnak, hogy miért az állam monopóliuma a pénzkibocsátás, hogyan keletkezik a pénz, valóban szükség van-e a digitális jegybankpénzre vagy röviden csak CBDC-re.

Szó lesz természetesen az inflációról, és annak okairól, a COVID alatt kiosztott ún. “ingyenpénzről” és ennek okairól, illetve következményeiről.

Kata vendége megosztja gondolatait az internetgazdaságról és nemzetgazdaságról, ezen belül is a bitcoinról, de említésre került az osztrák közgazdaságtan is szembe állítva a keynesi gazdasági modellel. Számos érdekes részletet megtudhatnak az osztrák közgazdaságtanból, emellett pedig kaphatunk némi betekintést abba, hogy mit hozhat számukra a jövő.

Ha ti sem maradnátok le egy igazán érdekes, rengeteg hasznos információval szolgáló adásról, látogassatok el az Anchor oldalán, de podcast elérhető a korábbi adásokkal együtt a Spotify-on, a PodPad-en és a YouTube-on  is.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])