Ismét itt a Bitcoin Kebab, vendége pedig Silur etikus hacker

Ismét elérkezett a hétvége és a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. A műsor házigazdája, Stier Kata, aki hétről hétre izgalmas témákkal várja a podcast kedves Hallgatóit. E heti vendége Silur, kriptográfus, kvantumszámítástechnika kutató és etikus hacker, aki bemutatkozójában elmeséli, hogyan került az Ethereum Foundation szervezethez, és miért hitte azt, hogy fizetős lesz az internet.

Silur – akivel már korábban is készítettünk interjút – elmeséli nekünk, hogy mit lehet tudni a konszenzus mechanizmusokról általában, mi a funkciójuk és honnan ered.

Szó lesz természetesen az Ethereum hálózat eddigi legfontosabb és legnagyobb volumenű fejlesztéséről, a merge nevű fúzióról. Ezzel kapcsolatban elmondja Silur, hogy mit is jelent a merge és mik lesznek a fázisai, valamint azt, hogy mi az a Bellatrix, Paris és Shanghai.

A kedves Hallgatók megtudhatják, hogy mit fog jelenteni mindez a felhasználók számára, illetve hogyan alakulhat majd a frissítés után az ether árfolyama. Kata megkérdezi vendégét, hogy lehet-e hard fork-ra számítani, valamint azt is, hogy a nagy kriptovaluta tőzsdék miért függesztették fel az ETH tranzakciókat.

Silur mesél nekünk arról, hogy mit gondol a Bitcoin hálózatáról, szerinte melyik a legjobb blokklánc jelenleg fejlesztői szempontból, és mi lesz a blokklánc hájppal a jövőben. Szó lesz továbbá a kvantumszámítástechnikáról, és annak mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról.

Ha Ti sem maradnátok le egy érdekes adásról, amely segítségével egy fejlesztő szemén keresztül láthatjátok a kriptoökoszisztémát, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.