Ismét rekord árfolyamot hozott a hétfő a bitcoin világában

Újabb hét, újabb rekord árfolyam a legnépszerűbb kriptopénz a bitcoin világában. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka újabb történelmi csúcsot döntött a bitcoin árfolyama 6300 dollár felett. Emelett pedig most a többi altcoin is jól teljesít.

Zöldek a hétfők a bitcoin világában

Alig több, mint egy hét telt el azóta, hogy beszámoltunk a 6000 dolláros árfolyam szint átlépéséről és máris újabb rekord árfolyamra kelhettek a bitcoin világában a befektetők. Két hete pénteken 5600 dollárról pár óra leforgása alatt 6200 dollárig erősödött a bitcoin ára. Sokáig nem tudta azonban ezt a szintet tartani a bitcoin és több lépcsőben korrigált az árfolyam.

Árfolyamok a bitcoin világában

Múlt héten szerdán érte a mélypontot a korrekció, 5365 dollárnál. Itt sokan jó beszálló lehetőséget láttak a bitcoin világában, ugyanis szépen fokozatosan elkezdett felfelé kúszni az árfolyam. Pár napig úgy tűnt az 5600-5800 dolláros szinten belüli oldalazásból nem tud kitörni a bitcoin árfolyama. Azonban a vasárnapról hétfőre virradó reggel ismét nagy forgalom megjelenése mellett emelkedni kezdett az árfolyam. A csúcs 6345 dollárnál állt meg, mely újabb mérföldkőnek számít a bitcoin életében.

Az utóbbi hetekben egyre többször fordult elő, hogy emelkedő zöld színben indult a hét a legnépszerűbb kriptopénz esetében. Már több, mint 500%-os emelkedést tudhat maga mögött a bitcoin árfolyama, hiszen január 1-én lépte csak át az 1000 dolláros árfolyam küszöböt.

A többi altcoin is hasít felfelé

Miközben a bitcoin piaci kapitalizáció megszilárdulni látszik 100 milliárd dollár felett, a jelenlegi árfolyam növekedést most nem kísérte jelentős altcoin elértéktelenedés. Sőt, a legtöbb altcoin ára a bitcoinnal együtt emelkedett az elmúlt 24 óra során.

Top 10 altcoin is felfelé hasít

Bár a bitcoin cash árfolyama az utóbbi egy nap során gyengült, a hétvégén jelentős emelkedést tudhatott maga mögött. Az árfolyam 400 dollárról 500 dollár felé emelkedett 30%-ot erősödve szombaton és vasárnap. A bitcoin cash kereskedésének nagy része a dél-koreai Bithumb tőzsdén zajlik, a megemelkedett forgalom is ebből a régóból érkezett.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Az ethereum árfolyama is ugrott egyett 290-ről 310 dollárra a hétvégén. Október eleje óta nem járt 300 dollár felett az ethereum árfolyama. Annak ellenére, hogy sokszor szokta követni az bitcoin árfolyam emelkedését az ethereum is. Az általános pozitív kereskedés hangulat mellett az is az ethereum malmára hajtja a vizet, hogy az egyik legnépszerűbb mobil bitcoin tárca, a Blockchain integrálta az ethereum tárolását. Ennek révén pedig több millió új ügyfél számára nyílik meg a biztonságos de egyben kényelmes ethereum tárolás, fogadás és küldés lehetősége mostantól.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.