Isten éltessen, John McAfee!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

John McAfee 75. szülinapját ünnepli – a kriptovilág „kedvencének” nagy napját pedig mi sem hagyhattuk említés nélkül. Mert szerethetjük vagy utálhatjuk, de egy dolgot nem tagadhatunk: McAfee páratlan életet élt meg eddig.

„Hullámvasút a mennyország és a pokol között” – John McAfee

John McAfee 1945-ben született Angliában egy katonabázison, Cinderford környékén. Gyermekkora nem volt egyszerű; édesapja alkoholproblémái egészen addig vezettek, hogy fiatalon öngyilkosságot kövessen el. Fia ekkor még csak 15 éves volt. Ez, bár magát McAfee-t is közelebb vezették a drogok és alkohol világához, tanulmányait és előrehaladását nem akadályozták meg: 1967-ben matematikusként végzett a Roanoke College-on, onnan pedig a NASA Institute of Space Studies programjában folytatta. Emelkedése a tudományos és IT világban gyors volt ezt követően: dolgozott a Xeroxnál és a Lockheednél is, ahol az elhíresült Brain vírussal folytatott harcban vett részt.

Aztán 1987-ben megalapította a McAfee Associates céget – a többi pedig már történelem. McAfee neve örökké összefonódott a vírusírtással; még úgy is, hogy 2010-ben az Intel felvásárolta az egész vállalkozást, 2014-től ráadásul már a McAfee nevet is elhagyták.

Persze, McAfee korántsem csak erről híres. McAfee egy megmondó ember, egy fenegyerek, akit egyszerre üldöz az amerikai adóhatóság és forgatnak róla filmet Michael Keaton szereplésével. Véleménye meg mindenről is van: az amerikai államról, a kábítószer elleni harcról, a kannabisz legalizálásáról, a vallásszabadságról. Elég egy pillantást vetni a Twitter oldalára, hogy lássuk, jelenleg éppen mi foglalkoztatja – az ugyanis garantált, hogy akármi is az, azonnal kemény véleményt formál majd róla.

Isten éltessen, John McAfee!
Forrás: twitter.com

McAfee a kriptóban is érdekelt természetesen. Nem csak a bitcoin árfolyam előrejelzéseiről híresült el (hamarosan megütjük ugye a millió dolláros árfolyamot szerinte), számos kriptoprojektben is részt vett. Legutoljára a drámaian otthagyott Ghost titkoscoinjával kapcsolatban cikkezett a világsajtó és cikkeztünk mi is – klasszikus McAfee módon egy tweetben, nagy csinnadratta közepette tette közzé azt is.

McAfee maga így emlékezett meg a jeles napról:

„Ma van a szülinapom. 75 évnyi hullámvasút a mennyország és a pokol között… Folyamatosan úgy száguldva el a „normális” mellett, ahogy egy gyorsuló vonat száguld el egy kereszteződés mellett. Sehogy máshogy nem akarnám.”

Isten éltessen, John McAfee – sose változz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.