Itt a legújabb zéró-tudás technológiájú alkalmazás és kriptokártya

A Wirex globális digitális fizetési platform bemutatta a W-Pay-t, a vadonatúj, Zero-Knowledge (ZK) technológiát használó alkalmazását. A fizetéssel kapcsolatos kihívások kezelése érdekében a W-Pay letétkezelő nélküli kriptokártyákat vezet be.

Az október 3-án bejelentett Wirex W-Pay, amely a Polygon Chain Development Kitre (CDK) épül, a Zero-Knowledge Proofs (ZK-bizonyítékok) erejét kihasználva skálázhatóságot és biztonsági fejlesztéseket kínál. A Polygon CDK, amelyet a ZK-bizonyítékokra összpontosítva terveztek, lehetővé teszi mind a vállalkozások, mind a felhasználók számára, hogy létrehozzák saját, ezen innovatív technológiával működő 2. rétegű hálózataikat.

A W-Pay legfőbb jellemzői:

  • ZK-alapú technológia: Gyors és biztonságos tranzakciók biztosítása a Zero-Knowledge technológia integrálásával.
  • EVM-kompatibilitás: Az Ethereum Virtual Machine-hez való zökkenőmentes integrációra szabva, elősegítve a különféle funkciókat és az interoperabilitást.
  • Számlaabsztrakció (AA): A tranzakciós folyamatok leegyszerűsítése a felhasználói élmény fokozásával.

Az újfajta technológiának, nevezzük bárhogy – ZKP, ZK, zero-proof, zero-knowledge, zéró-tudás, zéró-bizonyíték – óriási szerepe van a skálázhatóságban, adatvédelemben, és magában a blokklánc biztonságosabbá tételében.

Ezek a kriptográfiai bizonyítékok lehetővé teszik az egyik fél számára, hogy bizonyítsa egy állítás igazságát a másik félnek anélkül, hogy magáról az állításról konkrét részleteket közölne.

Egy ZKP-sémában a bizonyító olyan bizonyítékot szolgáltat, amely meggyőzi a verifikátort az állítás helyességéről, miközben megőrzi a mögöttes információ titkosságát. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a blokklánchálózatokon belüli tranzakciók bizalmasak, privátak és megbízhatóak maradjanak. Következésképpen a ZK-bizonyítékok döntő szerepet játszanak a blokklánc- és kriptopénz-technológiákban rejlő skálázhatósággal, adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos kihívások kezelésében.

A W-Pay forradalmasítja a fizetést a zéró-tudás technológiával és a letétkezelő nélküli bankkártyákkal

A fizetéssel kapcsolatos kihívások kezelése érdekében a W-Pay letétkezelő nélküli kriptokártyákat vezet be. Ez lehetővé teszi, hogy a dAappok és a letétkezelő nélküli tárcák önállóan, harmadik fél közvetítői nélkül adjanak ki betéti kártyákat. Ezzel a megközelítéssel a számlatulajdonosok teljes ellenőrzést élvezhetnek pénzeszközeik felett.

wirex

A Wirex letétkezelő nélküli kriptokártyája

A W-Pay-t ráadásul a kompatibilitás szem előtt tartásával tervezték, biztosítva, hogy zökkenőmentesen működjön az Ethereum Virtual Machine (EVM) rendszerrel.

A felhasználói élmény maximalizálásáért a platform számla absztrakciós funkciókat is használ. Ezen funkciók felelősek a platform könnyebb, egyszerűbb használatáért. Biztosítják a felhasználók számára a tárca egyszerű visszaállítását, az aláírás nélküli tranzakciók lebonyolítását (ami alacsonyabb díjakat jelent) és a több tulajdonosú fiókok létrehozását.

A Wirex már 2015 óta hódít a kriptotérben

A Wirex ma már globális iparági vezetőnek számít és úttörő szerepet játszik a kriptovaluta fizetésekben. Már 2015-ben létrehozta az első kriptofunkcióval rendelkező fizetési kártyáját. Ez a kártya lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a mindennapi tranzakciók során zökkenőmentesen váltsanak a digitális és a fiat pénznemek között. A vállalat több mint 6 milliós ügyfélkörével a Visa és a Mastercard kiemelt tagjaként is előkelő státuszban van.

A londoni székhelyű fizetési óriás globális jelenlétet élvez, és olyan kulcsfontosságú helyszíneken rendelkezik irodákkal, mint Szingapúr, Kijev, Lviv, Sydney, Zágráb és Atlanta. A Wirex több mint 20 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolított le máig. Emellett az olyan új piacokra való stratégiai terjeszkedéssel, mint az Egyesült Államok és Ausztrália, jelentős szereplője a készpénzmentes tranzakciók felé hajló megoldások elterjesztésének.

Az elmúlt néhány évben a Wirex diverzifikálta szolgáltatási kínálatát. 2022 augusztusában partnerséget kötött az 1inch-csel, hogy tárcaalapú tokencserét kínáljon a felhasználói bázisának. 2022 februárjában pedig integrálódott az Avalanche hálózatba, lehetővé téve ezzel a felhasználók számára az AVAX tokenek befizetését és bankkártyán keresztüli használatát.