Itt az újabb áldozat: 114 millió dollárt menekített Bitcoinba egy Wall Street-i eszközkezelő

A patinás Wall Street-i Stone Ridge eszközkezelő a lépéssel a MicroStrategy tőzsdei vállalat útjára lépett, ami több mint félmilliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint még szeptemberben.

A 13 milliárd dolláros intézményi eszközkezelő Stone Ridge Holdings Group az NYDIG leányvállalatán keresztül mintegy 114 millió dollárért, azaz körülbelül 35 milliárd forint értékű forintért vásárolt Bitcoint.

Az eszközkezelő, a Forbes cikke szerint “elsődleges kincstári tartalékeszköznek” titulálja a digitális fizetőeszközt és értékőrzőt jelentésében, ahogy korábban a MicroStrategy tőzsdei cég is nevezte a félmilliárd dolláros akvizíciója során.

Úgy tűnik, a magánbefektetők és kiskereskedők után, a nagyvállalatok és intézményi befektetők is kezdenek ráébredni, hogy az egyetlen kiút a jegybankok impotens helikopterpénz csapdájából, ha részben vagy egészben kilépnek a hagyományos pénzügyi rendszerből.

A folyamatok visszavezethetőek a 2008-2009-ben kirobbant világgazdasági válság eredményeképp az uralkodó pénzügyi rendszer szereplőit sújtó, és azóta is prevalens bizalom- és legitimitásválságra. A világ kezdi felismerni, hogy nincs szükség bankokra, jegybankokra, központi szereplőkre és elitre a pénzügyek intézésére, ha adott egy ezektől a szereplőktől független alternatív pénzügyi rendszer csírája.